Отменено е тазгодишното издание на регата Тол шипс“ в Черно

...
Отменено е тазгодишното издание на регата Тол шипс“ в Черно
Коментари Харесай

Официално: Регата Тол Шипс се отменя

Отменено е тазгодишното издание на регата „ Тол шипс “ в Черно море (SCF Black sea Tall Ships Regatta 2019).

Това потвърдиха публично пред Maritime.bg от организиращата ветроходната демонстрация организация „ Sail Training International “.

От основаната във Англия STI обаче отхвърлиха да назоват аргументите, довели до анулация на четвъртото следващо издание на регатата във водите на Черно море, заявявайки че следва пресофисът й да популяризира спомагателни данни.

Представител на STI обаче отхвърли импровизирано информацията, че причина за отпадане на проявата е геополитическата конюнктура в Черно море, както твърди източник на Maritime.bg от управлението на пристанището в Новоросийск.

Maritime.bg напомня, че бе планувано Варна да стане първо пристанище-домакин на интернационалната регата „ Тол шипс “ в края на септември т.г. Най-престижното ветроходно съревнование в света трябваше да започва от българската морска столица, след което ветроходите да се състезават до Сочи (1 – 4 октомври) и Новоросийск (6 – 9 октомври).

Събитието трябваше да бъде спонсорирано за следващ път от съветската корпорация „ Совкомфлот “, дълготраен покровител на интернационалното младежко ветроходство.

Според източник на Maritime.bg, „ Совкомфлот “ се отдръпва от спонсорството, поради „ геополитически пристрастености “ в Черно море. Отговори на въпросите, изпратени до съветския колос, не бяха получени. /Maritime.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР