Отменено е частичното положение в община Ардино със заповед на

...
Отменено е частичното положение в община Ардино със заповед на
Коментари Харесай

Отмениха бедственото положение в Ардино, още описват щетите от вятъра във Враца

Отменено е частичното състояние в община Ардино със заповед на кмета инж. Изет Шабан, оповестяват от общината в града.

Достъпът до 6-те население места Русалско, Любино, Латинка, Аврамово, Песнопой и Сполука към този момент е възобновен, откакто равнището на река Арда спадна и бетонният мост в региона на село Китница към този момент е пристъпен за МПС.

Частичното бедствено състояние в община Ардино беше оповестено на 22 януари заради проливните дъждове в интервала от 19 до 22 януари.

Придошлите води на река Арда заляха бетонния мост и 6-те обитаеми места бяха откъснати от света. Мостът свързва Русалско, Любино, Латинка, Аврамово, Песнопой и Сполука с общинския център и е единствената пътна връзка за локалните поданици.

 Снимка: Община Ардино

Междувременно не престават огледите на вредите, нанесени от ураганния вятър във Враца през предходната седмица.

До момента към Информационния център жители са подали 22 заявки, които след това ще бъдат изпратени за разглеждане от Междуведомствената комисия към Министерския съвет, която взема решения за обезщетяване на потърпевшите, споделиха от община Враца, предава Българска телеграфна агенция.

Съгласно условията на комисията право на обезщетение ще имат притежателите на недвижими парцели, които не са застраховани и имат съществени вреди.

Екипите от община Враца правят огледи и на провалите по публичната инфраструктура. По предварителна информация ураганният вятър е нанесъл вреди на близо 70% от постройките на детски ясли и градини, учебни заведения и прилежащите им дворове, все пак образователният развой не е възпрепятстван.

Междувременно през почивните дни екипите на " Тролейбусен превоз " възвърнаха повредената от вятъра контактна мрежа по ул. " Околчица ". Движението на градския превоз и колите към този момент се реализира гладко.

Вятър със скорост на поривите до 140 км/ч изкорени дървета, отнесе покриви на жилищни и публични здания, прекъсна електрозахранването на села и квартали на регионалния център и това стана причина за оповестяване на отчасти бедствено състояние в община Враца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР