Отмененият конгрес на Българския футболен съюз (БФС) показва страх и

...
Отмененият конгрес на Българския футболен съюз (БФС) показва страх и
Коментари Харесай

Бербатов твърд: Няма място за отстъпление

Отмененият конгрес на Българския футболен съюз (БФС) демонстрира боязън и суматоха, само че аз ви подсигурявам, че конгрес ще има и те ще го изгубят.

Това сподели претендентът за президент на БФС Димитър Бербатов при срещата си с футболни клубове от община Благоевград. 

По-рано през днешния ден шефът на футболната централа Борислав Михайлов разгласи след съвещание на Изпълнителния комитет, че Конгресът, плануван за 18-и март, ще бъде анулиран.

Като причина Михайлов уточни неналичието на правосъдни решения по делата от предходния ексклузивен конгрес на БФС от 12 октомври 2021 година

При срещата си с представители на футболни тимове от Благоевград Димитър Бербатов съобщи, че Конгрес ще има след изговаряне на съда по импортирана подписка от футболни клубове, които оспорват предходния конгрес на БФС.

" Затова ние продължаваме по проект, няма да се откажа, няма място за оттегляне, въобразявам си програмата за втори, в случай че би трябвало за трети, четвърти път ще го направя, до момента в който не се организира един почтен и транспарантен конгрес, аз ще съм тук. ", сподели Бербатов. 

" Моят превод на обстановката е следният - боязън, боязън и отново боязън, т.е. те знаят доста добре, че в случай че има конгрес, а то ще има, те ще го изгубят “, добави претендентът за президент на БФС. 

По думите на Бербатов обстановката е провокирана от БФС, защото не е имало балотаж на конгреса, извършен през октомври предходната година. " Постоянното уронване и неспазване на Устава на БФС не може да остане безнаказано и аз съм тук, дружно с екипа ми и отричане няма “, съобщи Бербатов. 

Пред събралите се представители на футболни тимове от Благоевградско претендентът за президент на БФС съобщи, че по отношение на настояването за транспарантен конгрес екипът му е сезирал ФИФА, чакат и отговор от съда по отношение на импортираната подписка на футболните клубове. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР