Отломки от руски ракети са разрушили част от триетажна сграда

...
Отломки от руски ракети са разрушили част от триетажна сграда
Коментари Харесай

Руски ракетни удари раниха жители на Киев, в Одеса имаше прекъсвания на тока

Отломки от съветски ракети са разрушили част от триетажна постройка в Киев и са ранили минимум 10 души в целия град, заяви Ройтерс.

По време на нападението се е наложило възпитаници да бягат, с цел да се прикрият, съобщи министърът на външните работи Дмитрий Кулеба.

Страничната част на постройката, в която се намирали физкултурният салон и изложбената зала на художествената академия, била превърната в парчета в регион, цялостен с многоетажни жилищни здания.

Военновъздушните сили на Украйна оповестиха, че са свалили две балистични ракети, изстреляни от окупирания Кримски полуостров, на повече от 500 км. Отломки от ракетите са паднали в столичните региони Соломянски, Холосиевски и Дарницки, оповестиха от градската администрация в Киев. Улицата пред постройката беше осеяна с тухли и коли, покрити с пълен пласт прахуляк.

Една жена, работеща в постройката, е потърпевша, заяви изпълняващият длъжността министър на културата Ростислав Карандиев. " По предварителна информация никой не е умрял ", добави той. Най-малко девет други души са били ранени в региона, заяви кметът на Киев Виталий Кличко.

Президентът Володимир Зеленски прикани съдружниците на Украйна да дават повече средства за противовъздушна защита.

По-рано през днешния ден стана ясно, че в Одеса е имало спирания на електрозахранването, откакто съветска офанзива с дронове повреди оборудване за високо напрежение.

Одеската администрация осведоми, че градът и региона са били подложени на офанзиви от няколко талази дронове, изстреляни от Русия. 4 от тях са били свалени над Одеса и прилежащата Николаевска област. Отломки от паднал дрон са провокирали пожар в енергийно оборудване, който е бил сподавен бързо.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР