Отломки от американски изтребител F-35 бяха открити ден след като пилотът се катапултира от боен самолет

...
Военните на Съединените щати казаха, че най-накрая са открили отломки
Коментари Харесай

Военните на Съединените щати казаха, че най-накрая са открили отломки от изчезнал изтребител F-35 ден, след като поискаха помощ от обществеността за локализирането останките от неуловимия боен самолет, след като пилот катапултира от самолета по неизвестни причини.

Полето с отломки от самолета F-35B Lightning II, който изчезна в неделя следобед, беше локализирано в понеделник в селския окръг Уилямсбърг в Южна Каролина, според обединената база Чарлстън на морската пехота.

„Персоналът от Обединената база Чарлстън и @MCASBeaufortSC, в тясна координация с местните власти, откри поле за отломки в окръг Уилямсбърг. Отломките бяха открити два часа североизточно от Джей Би Чарлстън“, каза базата в социалните медии, като същевременно благодари на местни, окръжни и щатски служители за помощта им в издирването на изчезналия стелт боен самолет.

Отломките се намираха на около два часа североизточно от базата на морската пехота и местните жители бяха помолени да стоят далеч от мястото.

„Членовете на общността трябва да избягват района, докато екипът за възстановяване обезопасява полето с отломки. Прехвърляме командването на инцидента на USMC [корпуса на морската пехота на САЩ] тази вечер, тъй като те започват процеса на възстановяване“, казаха от базата.

 

Властите издирваха самолета, откакто пилотът, чието име не се съобщава, скочи с парашут на безопасно място в квартал Северен Чарлстън около 14:00 ч. (18:00 GMT) в неделя и самолетът продължи да лети в това, което някои нарекоха „състояние на зомбита“.

Пилотът е откаран в болница, където е в стабилно състояние, казаха морските пехотинци.

Военни служители по-късно призоваха в онлайн публикации за всякаква помощ от страна на обществеността за локализирането на самолета, който струва приблизително 80 милиона долара. Искането предизвика лавина от шеги и мемове в социалните медии от хора, които не вярват, че американската армия може да загуби толкова усъвършенстван боен самолет.

На всички авиационни части на Корпуса на морската пехота също беше наредено в понеделник да спрат операциите си за два дни.

Генерал Ерик Смит, изпълняващият длъжността командир на Корпуса на морската пехота, нареди спирането, по време на което командирите ще засилят политиките, практиките и процедурите за безопасно летене със своите морски пехотинци.

Загубата на F-35 е третото събитие, документирано като „злополука от клас A“ през последните шест седмици, според съобщение на морската пехота. Такива инциденти включват щети, които достигат цена от 2,5 милиона долара или повече, когато самолет на Министерството на отбраната бъде унищожен, или някой умре или остане завинаги инвалид.

Не бяха предоставени подробности за предишните два инцидента. Но през август трима американски морски пехотинци бяха убити при катастрофата на самолет с конвертоплан V-22B Osprey по време на тренировъчно учение в Австралия, а пилот от морската пехота беше убит, когато неговият боен самолет се разби близо до база в Сан Диего по време на тренировъчен полет.< /p>

Какво точно се е случило, което е причинило загубата на F-35, се разследва. Пилот във втори F-35 се върна благополучно в обединената база Чарлстън.

Самолетите и пилотите бяха в тренировъчната ескадрила 501 на морските изтребители с 2-ро авиационно крило на морската пехота, базирано в Бофорт, близо до брега на Южна Каролина.

Ключово предимство на F-35, според производителя Lockheed Martin, е почти невъзможността да бъде проследен от радар и усъвършенствани сензори и друго оборудване.


Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР