Отложиха за неопределен срок втория тур на изборите за меджлис

...
Отложиха за неопределен срок втория тур на изборите за меджлис
Коментари Харесай

Отложиха втория тур на изборите в Иран

Отложиха за неустановен период втория тур на изборите за меджлис (парламент) в Иран поради разпространяването на Covid-19 в страната. Това заяви в ефира на телевизионния канал „ Ал Джазира “ представител на Съвета на стражите на конституцията. Той сподели, че вторият тур на парламентарните избори в Иран, който трябваше да се организира на 17 април, е отсрочен поради ковид.

Един от членовете на Съвета на специалистите на Иран е с COVID-19. Тестът за ковид на Хашем Батхай е дал позитивен резултат, заяви Българска телеграфна агенция, като цитира организация ИЛНА. Духовникът е настанен в болница в град Кум.Министерството на опазването на здравето на Иран заяви на 19 февруари за първите случаи на инфектирани с новия ковид и те бяха точно в град Кум.

Съветът на специалистите е държавен орган в Иран, в който влизат 88 авторитетни богослови. В неговите отговорности е избирането на началник и нравствен водач на страната. Освен това съветът има задачата да създава ремонти в конституцията и да излиза с решения за оставка на ръководителя на Иран в случаите, планувани от конституцията, прецизира ТАСС.

Според най-нови данни броят на инфектираните в Иран е 12 729, а от тях са умряли минимум 611 души.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР