Отличието му бе връчено от зам.-министъра на вътрешните работи Стефан

...
Отличието му бе връчено от зам.-министъра на вътрешните работи Стефан
Коментари Харесай

Боян Кондуров стана ”Пожарникар на годината”

Отличието му бе връчено от зам.-министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов на публична гала в Централния боен клуб в столицата.

35-годишният Боян Кондуров е награден поради присъединяване му в над 500 избавителни задачи, както и за дейното му присъединяване в потушаването на големия горски пожар в региона на симитлийските села Мечкул и Сенокос. През лятото на предходната година след голям пожар там изгоряха хиляди декари гори.

Пожарът в Кресна е заплашителен, изтеглиха три села >>

"За да бъдеш пожарникар, е належащо сърце ", сподели Кондуров и добави, че пожарникарите не са безстрашни, само че умеят да управляват страха си.

За пожара в Кресна той уточни, че неговата задача е била да управлява няколко екипа в разнообразни интервали и на разнообразни фронтове.

"Това беше много комплициран пожар поради сложния терен и промяната на посоката напразно, локализирането му беше мъчно. Той беше много огромно предизвикателство за всички пожарникари и горски чиновници, само че най-важното беше, че нямаше жертви и потърпевши ", сподели Кондуров.

На церемонията, която се организира за 23-та поредна година, участваха шефът на пожарната гл. комисар Николай Николов, зам.-министрите на Министерство на вътрешните работи, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов и управлението на Групово дело "Национална полиция ". Беше прочетен и приветствен адрес от премиера Бойко Борисов.

Зам.-министър Балабанов означи, че с тази гала се показва благодарност към всички мъже и дами спасяващи хора, здания и гори.

Сред отличените са чиновници на ГДПБЗН, взели участие при погасяването на огромния горски пожар в региона на Кресна и Симитли и при избавителните интервенции след наводненията в югозападната част на страната.

За проявен подвиг на церемонията бяха наградени младши специалисти Здравко Апостолов от районната работа в Сандански и младши специалист Николай Николов от службата в Сливен.

През предишното лято Здравко Апостолов извади от 70-метрова бездна трима души, които бяха пропаднали с автомобила си над Кресна. Спасяването им е извънредно мъчно заради фактът, че достъпът до колата е усложнен от паднали дървета и големи камъни.

Наградени са и чиновници, които през миналата година предпочитано са работили с деца и хора от рисковите групи. По самодейност на тези инспектори и в съдействие с локалната власт в домовете на възрастни, самотноживеещи и заболели хора от дребни обитаеми места бяха сложени димни сензори, а положението на електрическите и отоплителните им съоръжения бяха тествани.

Награди за "Пожарогасителна и избавителна активност " получиха контрольор Методи Миланов от районната работа в Перник, контрольор Кристиян Иванков от службата в Кюстендил, младши контрольор Венцислав Спасов от Септември и младши специалист Слави Колев от районната работа в Стара Загора.

По традиция на церемонията бяха връчени и награди за доброволец на годината и непринуден отряд на годината. Доброволчеството в България към този момент има 3000 готови и подготвени мъже и дами, които при нужда оказват помощ на чиновниците на ГДПБЗН.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР