Отлагането на Олимпийските игри в Токио ще струва около 5,8

...
Отлагането на Олимпийските игри в Токио ще струва около 5,8
Коментари Харесай

Отлагането на Олимпийските игри ще струва $5,8 милиарда

Отлагането на Олимпийските игри в Токио ще коства към 5,8 милиарда $, сподели изследване на LearnBonds.

Игрите, които трябваше да стартират на 24 юли в Токио, бяха анулирани за първи път в 124-годишната им история в спокойно време. Редица други спортни надпревари, шампионати и професионални лиги също бяха анулирани или отсрочени. 

Новината за отлагането на Олимпиадата в Токио за 2021 година разтърси организатори, спонсори и медийни компании, които са вложили милиарди долари в най-мащабното международно спортно събитие

2 милиарда $ коства икономическото влияние на Олимпиадата

През 2013 година, когато японската столица завоюва офертата си за хазаин на събитието, се смяташе, че Игрите в Токио ще костват към 6,6 милиарда $ или 730 милиарда йени. В края на 2019 година обаче уредниците предвидиха общия разход съвсем да се удвои, достигайки $12.3 милиарда или към 1.35 трилиона йени.

Японският учредителен комитет влага 603 милиарда йени или 5,51 милиарда $ в семейството на Олимпиадата, разкриват данни на Statista. 

Един от решаващите фактори за пресмятане на метода, по който отлагането на Олимпиадата ще удари японската стопанска система е, че множеството от тези разноски към този момент са се случили. Това значи, че резултатите от разноските към този момент са отразени в националния БВП.

Независимо от това, финансовият удар за отлагането на най-голямото интернационално спортно събитие до 2021 година ще бъде забележителен. Освен това забавянето към този момент има голямо въздействие върху 11 000 олимпийски спортисти и 4,400 параолимпийски спортисти, подготвящи се да се състезават в събитието. Подготовката им за Олимпийските игри в размер на 3,56 милиарда $ също се регистрира като финансова загуба.

Освен това се очакваше Олимпиадата да докара до дълготрайно икономическо влияние в Япония, като донесе над 2 милиарда $ или 218,3 милиарда йени доходи, основно от туризъм, вътрешни разноски, градско развиване на столицата и продължаващото потребление на новите уреди.

Предвижда се поддръжката, ремонтът и ръководството на стадионите и олимпийското село да генерират към 210 млн. $ разноски, до момента в който публичните връзки и връзки се чака да доведат до разноски на стойност 91 млн. $.

Отлагането на олимпийския ще коства на телевизионните оператори и комерсиалните сътрудници милиони долари. Особено като се има поради, че японският бизнес има голям дял в бюджета на Олимпийските игри в Токио, като сложи връх от 3,18 милиарда $ в спонсорства. За съпоставяне и двете игри в Лондон 2012 и Рио де Жанейро 2016 събраха три пъти по-малко средства от локалните спонсори.

Тази цифра обаче не включва партньорства, подписани сред корпоративни колоси като Panasonic, Toyota и Bridgestone. Като съществени спонсори, трите компании имат извънредни покупко-продажби с МОК на стойност стотици милиони долари.

В същото време телевизионната мрежа, благосъстоятелност на Comcast NBC, сложи нов връх с продажбата на повече от 1,25 милиарда $ в реклама преди Олимпиадата 2020.

Въпреки че компанията е застрахована от събития, които могат да повлияят на техните вложения, забавянето на Олимпиадата в Токио 2020 ще им коства облагата от рекламата. Преди четири години, когато игрите се организираха в Рио де Жанейро, NBC завоюва към 250 милиона $ от реклама по време на Олимпиадата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР