Откроява се една голяма тема - как десетилетия в НАТО

...
Откроява се една голяма тема - как десетилетия в НАТО
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Как се лекува рашизмът?

" Откроява се една огромна тематика - по какъв начин десетилетия в НАТО и Европейски Съюз хиляди наши фрагменти са образовани в западни университети и академии, а през днешния ден в съдбоносен ден за България те искрено или завоалирано вземат страната на рашизма? ", написа икономистът Евгений Кънев.
 
Ето целия пост от фейсбук. Заглавието е на редакцията:

Вземам мотив от ослепителен текст на проф. Слатински за рисковете пред България, в случай че не бъде даден корав отпор на рашизма и неговите дистрибутори у нас. Било заради сбъркана визия за независимост на словото, било заради латентен и неузрял политически хайлайф, било порави вградена съветска агентура на най-високо равнище, било заради хванати служби. Или заради една обща генерална причина - неспособността освен на елита, а и на масата българи да възприемат Русия като вероятен зложелател и заплаха за нашия суверенитет.

Откроява се една огромна тематика - по какъв начин десетилетия в НАТО и Европейски Съюз хиляди наши фрагменти са образовани в западни университети и академии, а през днешния ден в съдбоносен ден за България те искрено или завоалирано вземат страната на рашизма? Професори, генерали, бизнесмени…

Вероятно най-простият отговор е, че са образовани на Запад, само че са възпитани да носят в сърцето си Изтока.

Темата за мимикрията на българите по отношение на вътрешните им убеждения в “чужда среда ”, с цел да се докопат до властова позиция е голяма.

Тя произтича евентуално от образуваните в детска възраст настройки по отношение на Русия, на които нашата просветителна система и обществен дикскурс едвам в този момент стартират да обръщат внимание. Това демонстрира, че най-трудно се трансформират човешкото схващане и полезностите на личността, построени в детска възраст.

Ето какъв брой надълбоко е проникнала комунистическата агитация в публичния живот и патриархалния метод на образование посредством принуждение в персоналния живот.

Вероятно, с цел да се лекува рашизма на българите, е нужна социална психотерапия. Но за задачата първо са нужни свободни медии и публичен напън това да се случи.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР