Откровено предпазливият и дори страхлив подход от много отбори е

...
Откровено предпазливият и дори страхлив подход от много отбори е
Коментари Харесай

ФИФА разкри странен рекорд на световното в Катар

Откровено внимателният и даже нерешителен метод от доста тимове е причина за огромния брой нулеви равенства, на които феновете стават очевидци от началото на Световното състезание по футбол, стана ясно от разбор на Техническия комитет за развиване на играта към ФИФА. Данните от специалистите бяха показани пред медиите на конференция през днешния ден.

Но те плануват, че срещите ще станат по-отворени откъм офанзиви и головете ще стартират да падат, откакто тимовете имат шанса да се класират за елиминациите или пък са изправени пред отпадане.
-->
Имаше четири нулеви равенства в първите 16 мача, невиждани 25 % от всички изиграни дуели в началния стадий в групите. А петият пристигна нощес, когато Англия и Съединени американски щати приключиха при същия резултат в невъзможност пред двете порти.

Рекордният брой мачове, които на Световно състезание са завършвали с резултата 0:0, е седем за целия шампионат и се е случвало на четири предходни издания. А Катар 2022 е с пет единствено след 20 от плануваните в програмата да се изиграят 64 срещи. На предходното Световно състезание по футбол в Русия се получи единствено един дуел без голове и това е при срещата на Франция и Дания в предварителната група.

" Ясно е, че тимовете не желаят да поемат прекомерно огромен риск. Изследване на доста анализатори, а евентуално и в щабовете на тимовете са обърнали внимание, че който загуби първата си среща в групата, на 70 % отпада от по-нататъшната битка. Отборите евентуално го знаят, разяснява някогашният нигерийски национал Сънди Олисех, който е част от Техническия комитет на Световната централа.

" Очевидно е, че доста тимове на това състезание разчитат на внимателен метод, добавя един от доайените в италианския футбол Алберто Дзакерони, който завоюва шампионската купа вкъщи с Милан, а също по този начин и купата на Азия с националния тим на Япония. Имаше редица тимове, които подреждаха пред вратаря петима бранители, също така играха доста плътно, събрано и с близки линии. Те желаеха да си обезпечат най-малко точка от първия мач и в случай че се появи късмет, да го сграбчен и по този начин да завоюват. Но с напредването на шампионата аз съм сигурен, че ще забележим тимове, които ще бъдат по-смели ".

Също по този начин в отчета на комисията има няколко спомагателни детайла на футболната игра, които си костват да бъдат маркирани. Първите мачове от групите са посочили няколко забавни тактически трендове, по-специално доста повече контрапреса с голям брой играчи и повишен триумф на офанзивите при центрирания от страни. 14 попадения досега в Катар са маркирани след центриране от фланга, до момента в който по същото време в Русия са били вкарани единствено три по този метод.

Сънди Олисех добави, че чака високият интензитет на игра да се резервира и по-нататък в шампионата, даже и това да изчерпи в прочут смисъл силите на футболистите, които в групите би трябвало да играят на всеки четири дни.

" Това е доста друго Световно състезание, защото играчите спят в едно и също легло всяка вечер и всеки тим има своя лична база. Няма пътешестване от място до друго. Сякаш всички играят вкъщи. Те не са изправени пред умората, която идва от непрекъснатото пътешестване и считам, че нормалното струпване на отмалялост ще се отсрочи и няма да се види скоро ", добави още нигерийският анализатор и някогашен национал.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР