Откриващите два дена на дебютното издание на новосъздадената смесена отборна

...
Откриващите два дена на дебютното издание на новосъздадената смесена отборна
Коментари Харесай

В първия си официален мач след контузията: Зверев не впечатли и загуби от световния №81

Откриващите два дни на дебютното издание на новосъздадената смесена отборна конкуренция - United Cup, която сложи началото на новия тенис сезон, към този момент са в историята, а ние научихме имената на първите страни, поздравили се с победа в надпреварата. Отборът на Чехия обаче не попадна в тази рубрика, откакто европейците преклониха глава против любимците за продобиване на шампионата - Съединени американски щати, като без време за губене, още през днешния ден трябваше да влязат в състезание против Германия, която е третият отбор, попаднал в група " C " на надпреварата.

Битката на първите ракети при мъжете откри както дербито на Стария континент, по този начин и програмата за третия ден от конкуренцията в Сидни, като на корта излязоха Александър Зверев, за който това се явяваше първи формален дуел от жестоката му травма в глезена, получена в полуфиналите на Ролан Гарос през юни, и финалистът от Next Gen ATP Finals - Иржи Лехечка. В часовете преди срещата германецът биваше определян като очевиден любимец за успеха, но неналичието на игрова процедура в мач със значение си сподели думата и международният номер 81 сервира своебразна сензация, надигравайки някогашния подгласник от US Open в поредни сетове - 6:4 6:3. По този метод 21-годишният гений дава мечтано начало на Чехия в битката против Германия, извеждайки ги напред с 1:0, преди започващия всеки миг конфликт на вторите ракети при дамите сред Мари Бузкова и Юле Наймейер.

На старта на дуела ясно личеше удовлетворението на Саша, че още веднъж има опция да се състезава в формален мач половин година по-късно, освен това за родината си, като експанзията в играта му и непрекъснатото търсене на печеливши комбинации беше показателно. Именно това му предпочитание да е по-активният тенисист на корта изведе олимпийският първенец до първите брейкболи в срещата, но той не съумя да се възползва от ранния си късмет и доста скоро на собствен ред трябваше да отразява такива, при което остана стабилен от главната линия и паритетът беше непокътнат - 3:3.

С настъпването на заключителните мигове от откриващия сет Лехечка образно демонстрираше цялостния си капацитет, заради който е определян като един от огромните гении на новото време, до момента в който ръката на международния номер 12 в същото време трепна и той направи двойна неточност, предоставяйки сетбол на противника, при който позволи нова непредизвикана неправилност и чехът откри сметката си в общия резултат на мача.

Във втората част германецът се отдръпна обратно от главната линия и даде самодейността напълно на по-младия си сътрудник, който сбърка поредно от дланния си удар и изостана с 0:40 в дебютния гейм. Въпреки неподходящата обстановка, то Лехечка със забележително самочувствие преодоля сложното състояние, в което беше попаднал, откакто избави четири брейкбола и четвърт час по-късно осъществя пробив. Отговорът от страна на Зверев не закъсня и той навакса изгубеното посредством рибрейк, но оттова насетне финалистът от Next Gen ATP Finals се трансформира в движещата мощ на корта и не отпусна нито гейм повече на именития си противник, с цел да победи с крайния триумф, давайки летящ старт на родината си в съревнованието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР