Откриването или закриването на банкова сметка, управлението ѝ, както и

...
Откриването или закриването на банкова сметка, управлението ѝ, както и
Коментари Харесай

По-бедните румънци са освободени от банкови такси

Откриването или закриването на банкова сметка, ръководството ѝ, както и главните интервенции като внасяне или изтегляне на суми са безвъзмездни за мнозина румънци според закон, който се ползва от началото на тази година.

Според закона банките нямат право да вземат комисиони от клиенти с приходи много под междинната месечна заплата, която за тази година се чака да бъде 4162 леи (1744 лева), написа в. "Ромъния либера ". Това значи, че всички румънци, чиито месечни приходи не надвишават 2500 леи (1048 лева), могат да се възползват от безплатното обслужване, показва изданието, представено от Българска телеграфна агенция.

Законът ползва наредбите на европейска инструкция от 2014 година, която цели да обезпечи достъп на "уязвимото “ население до най-простите банкови услуги. Европейските управляващи разрешиха на всяка страна да дефинира понятието "уязвим консуматор ", а ръководещото в Румъния левоцентристко болшинство обвърза това разбиране с плануваната междинна заплата за страната.

Така от безплатните банкови интервенции могат да се възползват хора с приходи, не по-високи от 60% от междинната брутна работна заплата за страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР