Откритото първенство на Австралия приключи с чисто нов шампион при

...
Откритото първенство на Австралия приключи с чисто нов шампион при
Коментари Харесай

Момчето, което детронира Джокович

Откритото състезание на Австралия завърши с чисто нов първенец при мъжете - Яник Синер. 22-годишният италианец съумя да в профил Новак Джокович в полуфинал, а на финала съумя да обърне резултата, откакто губеше с два сета, и да се оправи и с Данил Медведев.
 Преди полуфиналите на Australian Open - кои са половинките до Джокович, Медведев, Синер и Зверев
Australian Open за напреднали - секси половинките на Джокович, Медведев, Синер и Зверев

Нежната половинка на тенисистите

Това първа купа на Синер от Големия шлем, само че сме сигурни, че след Australian Open занапред ще го виждаме на финали и на другите огромни шампионати - Ролан Гарос, Уимбълдън и US Open. Как обаче той стигна до тук?

Любопитно е, че първата купа на италианеца от ATP шампионат е в София - през 2020 година той става първенец на Sofia Open. През същата година доближава до четвъртфинала на Ролан Гарос. 2023-а бележи забележителен пробив - стига до полуфинал на Уимбълдън и печели Купата " Дейвис " дружно с целия тим на Италия.
 С купата от Australian Open 2024

С купата от Australian Open 2024

Ако оставим статистиката, кариерата на Яник Синер също е любопитна. Роден е на 16 август 2001 година в град Иничен, южен Тирол - най-северната част на Италия и повода да приказва еднообразно добре италиански и немски език.

Майка му и татко му работят като началник готвач и сервитьорка в ски хотел, а самият Яник дружно с брат си занимават главно със ски. Едва осемгодишен печели купа като скиор. На 13 години обаче взема решение да се насочи към тениса.

Причината за решението му е че желае да се изправи против пряк конкурент, както и да има повече надзор върху грешките, които позволява, по време на съревнование. Яник Синер се занимава с тенис професионално едвам от девет години и не е печелил нито един от младежките шампионати по тенис.

Затова пък от 2018 година до момента кариерата му се развива стремглаво, като печели похвалите и на самия Роджър Федерер. " Това, което одобрявам в Синър, е че има съвсем идентична скорост на удара от форхенд и от бекхенд ", споделя Федерер за него пред TV6.

Всъщност Яник Синер е сравняван точно с Федерер поради спокойствието си на корта и премерените си придвижвания. Извън корта италианецът, който живее в Монте Карло, е почитател на здравословното хранене и бързите коли.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР