Откритието на сезона в Националната волейболна лига Аксел Трухчев е

...
Откритието на сезона в Националната волейболна лига Аксел Трухчев е
Коментари Харесай

Аксел Трухчев: Няма да остана в България! Преди 2 седмици подписах с Верона

Откритието на сезона в Националната волейболна лига Аксел Трухчев е новото попълнение на италианския Верона, където треньор е Радостин Стойчев. 

Това призна водачът на Нефтохимик в изявление за „ Тема Спорт “.

„ Няма да остана в България. Преди 2 седмици подписах с Верона, разкри Трухчев. Много съм благополучен. От две години той ме искаше във Верона. Със Стойчев имаме положителни взаимоотношения. Това е една прелестна опция за мен и за моето семейство, за което би трябвало да се грижа. Подобен късмет идва веднъж в живота и ще се постарая да дам най-хубавото от себе си. Щастлив съм, че подписах, само че в този момент мисля само за идния край против Хебър. “

Във Верона Трухчев ще би трябвало да се бори за титулярно място със словенската звезда Рой Можич и малиеца Нwмори Кейта, които бяха съществени състезатели в отбора и през миналия сезон. 
 Аксел Трухчев: Не отиваме на край просто за присъединяване, а да се борим да спечелим Аксел Трухчев: Не отиваме на край просто за присъединяване, а да се борим да спечелим
Тимът на Радостин Стойчев приключи пети в постоянния сезон и отпадна в четвъртфиналния плейоф след 2:3 загуби от Чивитанова на Алекс Николов. В момента тимът от града на Ромео и Жулиета играе плейоф за петото място.

Трухчев се трансформира в доста значима фигура за Нефтохимик след идването си в България и беше с съществена заслуга за спечелването на постоянния сезон, както и за страхотния поврат в полуфиналната серия против ЦСКА, която бургазлии губеха с 0-2 победи.

 Волейболистът е плод на любовта сред българин от Варна и французойка, като е роден на остров Сен Мартен преди фамилията да се реалокира във Франция. Началото във волейбола още веднъж е обвързвано с България – първия си професионален контракт подписва с Лион, където президент е Красимир Тодоров, а значима част от състава е Владимир Николов.

Трухчев и неговите съотборници от Нефтохимик започват финалната серия против Хебър във вторник, 25 април, с две семейства в зала „ Младост “ в Бургас. В серията се играе до три победи от 5 срещи.

Снимки: Startphoto
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР