Открити са проблеми в строителството на първата част на магистрала

...
Открити са проблеми в строителството на първата част на магистрала
Коментари Харесай

Иван Шишков: Проблеми на „Хемус”, пътища у нас са строителна бутафория

Открити са проблеми в строителството на първата част на автомагистрала „ Хемус ”,  съобщи районният министър Иван Шишков пред Нова тв.

„ Направихме инспекция на първата част от София до Яна. Строежът стартира през 2011 година, придвижването е пуснато през 2013 година, а разрешението за прилагане е от 2016 година Какви са проблемите? Там има по-малко асфалт от нужното и повече шлака. При 28 см асфалт, колкото би трябвало да бъде, той беше сред 18 и 21 см. Отговорността ще я търси Министерство на вътрешните работи ”, съобщи Шишков.

Извършена е и инспекция на сектор от автомагистрала „ Марица ”, където има неравности и придвижването оттова е лимитирано единствено в едната лента. От Министерство на регионалното развитие чакат резултатите от инспекцията.

В събота министър Шишков ревизира и пътя Югово-Лъки.

Нарекох строителството – строителна бутафория. Не е въпросът единствено да излееш един асфалт ”, сподели Шишков. По думите му пътят е уголемен повече от метър и скалната маса не е укрепена както би трябвало.

Пътят има потребност от каменопочистване, всеки ден се чистят камъни. Няма никакво отводняване на пътя. Това е бутафория в строителството ”, сподели Шишков.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР