Открит е нов вид праисторически маймуни, роднина на гибоните …Палеонтолози

...
Открит е нов вид праисторически маймуни, роднина на гибоните …Палеонтолози
Коментари Харесай

Открит е нов вид праисторически маймуни, роднина на гибоните

Открит е нов тип праисторически маймуни, родственик на гибоните …Палеонтолози откриха това, което се счита за най-ранния прочут предходник на актуалния гибон (HiddenTruth.site).

 Видът е бил родственик на днешните гибони
Видът е бил родственик на днешните гибониНамерена в северната част на Индия, вкаменелостта (долен молар) е открита от Кристофър С. Гилбърт (Christopher C. Gilbert) от Hunter College и сътрудниците му, до момента в който се изкачват на дребен рид покрай мястото, където единствено преди няколко месеца е била открита изкопаема челюст.След като стопира за къса отмора, Гилбърт вижда нещо забавно на земята наоколо.Той споделя: “Веднага разбрахме, че това е зъб на примат, само че не приличаше на зъб на нито един от приматите, открити преди този момент в региона.От формата и размера на молара първичното ни съмнение беше, че може да е от предшественик на гибоните, само че това изглеждаше прекомерно хубаво, с цел да е истина, като се има поради, че сведения за изкопаеми по-малки маймуни на практика не съществуват.Има други известни типове примати, само че до момента в региона на Рамнагар (Ramnagar) не са открити фосили от гибон.Така че знаехме, че ще би трябвало да си „ напишем домашното “, с цел да разберем тъкмо каква е тази дребна вкаменелост. ”Четете още: Нови разкрития за едни от най-големите крокодили – ДейнозухитеОказва се, че кътникът е принадлежал на напълно нов тип и жанр праисторическа маймуна, който от този момент е наименуван Kapi ramnagarensis.
Изследователката Алехандра Ортис (Alejandra Ortiz) споделя: “Това, което открихме, беше много безапелационно и безспорно уточни околните сродства на 13-милионния годишен зъб с гибони.Дори, към този момент да имаме единствено един зъб и затова би трябвало да бъдем внимателни, това е неповторимо изобретение. То изтласква най-старите известни изкопаеми гибони с най-малко пет милиона години, осигурявайки по този начин нужния взор към ранните стадии на тяхната еволюционна история. ”
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР