Откриха телефони, хранителни добавки и лекарства в килиите на Митьо

...
Откриха телефони, хранителни добавки и лекарства в килиите на Митьо
Коментари Харесай

Откриха забранени предмети в килиите на Димитър Желязков-Очите и Миню Стайков

Откриха телефони, хранителни добавки и медикаменти в килиите на Митьо Очите и на алкохолния необут Миню Стайков. Забранените предмети са открити при обиск на болничното заведение в Софийския затвор. Проверката е направена на 17 май, а резултатите бяха оповестени през днешния ден от спецпрокуратурата. Обвинението е сезирало основния прокурор и министъра на правораздаването. Днес и двамата обвинени се явиха на каузи в Специализирания углавен съд.

При обиските в реанимацията, където са настанени Димитър Желязков-Очите и Миню Стайков, са открити 59 компакт диска, една карта за цифрова телевизия.

В Митьо Очите е открит и мобилен телефон, който той персонално извадил от колана на кръста си и даже направил опит да го разбие в земята пред погледа на служителите на реда. В шкафове в спалното помещение и на двамата са открити доста лекарства без предписания, имало е и огромно количество хранителни артикули - стекове с безалкохолни, вафли, шоколади, плодове и салами.

От прокуратурата прецизират, че все още на осъществяване на претърсването Миню Стайков към този момент е бил оповестил гладна стачка.
 Специализираният съд заседава по делото на Митьо Очите Специализираният съд заседава по делото на Митьо Очите
Специализираният углавен съд заседава по делото на Димитър Желязков, по прякор Митьо Очите.

Тази информация беше обявена близо час откакто съдът отхвърли да пусне под домакински арест Митьо Очите с претекста, че има заплаха да се укрие в чужбина и да влияе на очевидци. Делото против него по този начин и не потегли поради неналичието на един от подсъдимите Юмер Мехмед, който беше разгласен за търсене.

В правосъдната зала стана ясно още, че прокурорите по делото са под защита поради информация за закани от страна обвинените:
Калин Близнаков, прокурор: Не искам да давам отговор на този въпрос. Класифицирана информация е. Обърнете се към управлението на прокуратурата. Не мога пред медии да разясня този въпрос. Много от делата са с публичен интерес, по този начин е преценено и това е. Иво Найденов, юрист: Аз съм безапелационен. Такива закани няма. Прави се опит да се внуши какъв брой рискови лица са арестуваните вътре.  Поредно съвещание по делото против Димитър Желязков Поредно съвещание по делото против Димитър Желязков
Специализираният углавен съд заседава по делото на Димитър Желязков-Митьо Очите.

Митьо Очите и щерка му са с повдигнати обвинявания за управление и присъединяване в незаконна група за изнудване, палежи и разпространяване на опиати.
Станислава Желязкова, щерка на Димитър Желязков-Очите: Освен да съм му щерка, никаква друга функционалност не съм правила. Разбира се това ще стане ясно в хода на делото. Аз получих обвинителния акт. Не мога да схвана в какво съм упрекната. Нямам дата, място на закононарушението, просто съм член на група. В момента съм по майчинство, имам бебе на 8 месеца. Имала съм таксиметрова компания, която съм продала, с цел да си виждам бебето.
Засега Миню Стайков също остава в ареста, защото през днешния ден за повторно съдът отсрочи делото за мярката му за неотклонение. Причината - в залата се яви единствено един от четиримата специалисти, които би трябвало да показват съдебномедицинска експертиза за здравословното положение на алкохолния необут.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР