Откриха официално новия комплекс за социални, здравни и образователни услуги

...
Откриха официално новия комплекс за социални, здравни и образователни услуги
Коментари Харесай

Откриха новия Карин дом във Варна

Откриха публично новия комплекс за обществени, здравни и просветителни услуги на Карин дом на бул. „ Цар Освободител " 86 А (зад постройката на Здравна каса), съобщи кореспондент на Moreto.net.

Лентата прерязаха изпълнителният шеф Борислава Черкезова и кметът на града Иван Портних.

„ Тяхната първична реакция е прелестна, бързо се приспособяват. Някои не желаят да си потеглят. Стараем се да да не връщаме деца. Средно на месец Карин дом поддържа към 120 – 130 деца. Това беше в остарялата постройка. Сега чакаме тази численост да се вдигне. Около 300 деца годишно са подкрепени посредством продължителна терапия, обществени услуги, приобщаващо обучение в нашия център. Новата идея на този център е, че ще предлагаме всички нужни услуги за едно дете със специфични потребности и неговите родители на едно място. Ще имаме медицински център, диагностика и консултиране на детското развиване и детското положение, хидротерапия, наличен басейн, бебешка вана за по – дребни деца, една по – огромна физиотерапевтична зала, ерготерапия. Продължаваме с Монтесори, логопедични сесии, психични сесии, арт терапия. ", изясни Черкезова.
От самото начало тази постройка е проектирана и основана с концепцията, че ще поддържа деца със специфични потребности и техните фамилии. Пространството е направено по този начин, че да бъде покрай усещанията на децата, до потребността на фамилиите да споделят, да получават противоположна връзка от хората, които ги поддържат, уточни още изпълнителният шеф на Карин дом. Зданието е построено върху имот, дарен от Община Варна. Построяването и оборудването й костват към 4 млн. лв.. Проектът е осъществен със съдействието на фондации „ Велукс ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР