Откриха лодката на изчезналите в бургаското езеро Мандра рибари, чието

...
Откриха лодката на изчезналите в бургаското езеро Мандра рибари, чието
Коментари Харесай

Откриха лодката на изчезналите край Бургас рибари

Откриха лодката на изчезналите в бургаското езеро Мандра риболовци, чието търсене продължава втори ден. Тя е открита на километър от мястото, на което се допуска, че те са влезнали в езерото, заяви Нова тв.

Драмата с изчезналите двама риболовци в Мандренско езеро продължава и във вторник. " Все още няма резултат от издирването ", информира кметът на Бургас Димитър Николов. Той заяви, че е обследвано езерото с термо камера от пет разнообразни и отдалечени една от друга точки. " Кадрите са ясни, само че за жалост без резултат досега ", добави кметът.

Нощната интервенция по издирването продължи близо три часа. С дрона с термо камерата е обследвана както площта на езерото във водата, по този начин и към крайбрежията му. В нощното търсене са взели участие екипи на общината, Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури и полицията.

Издирването продължава. Днес в езерото влезе лодка,  Въпреки неприятното време, се включиха и доброволци. „ Знам го задоволително езерото. Имам сътрудници, които са осведомени с целия регион тук. Много е тегава тази работа. За нас е най-неприятна тази част - да търсим риболовци в такава обстановка ”, съобщи пред БГНЕС Тотко Богданов, един от доброволците. 

”За страдание, езерото не може да бъде цялото обходено. Това е най-големият воден обект от подобен вид на територията на България. Колегите са се присъединили, те познават теченията и местата, където, не дай си Боже, да бъдат отнесени от водата ”, съобщи Христо Панайотов, зам.-директор на ИАРА.

Рибарите - двама мъже на 44 и 47 години - влезли в езерото с надуваема рибарска лодка към 23.00 ч. в неделя. Сигналът за изгубването им е подаде в 6 ч. сутринта в понеделник.

Сформиран е екип от чиновници на Четвърто Районно ръководство – Бургас, група „ Издирване ” при отдел „ Криминална полиция ” при ОДМВР - Бургас, бранш „ Спасителни оперативни действия ” към Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” и ИАРА – Бургас.

" Надявам се да успеем да помогнем на екипите от водолази, полиция и пожарна сигурност, които през целия ден издирваха двамата мъже в езерото ", добави кметът. В формалната си фейсбук страница кметът Николов написа през вчерашния ден: " Получавам позвънявания от риболовци, които имат подготвеност да се включат в издирвателната акция и им благодаря. Осигурихме спомагателна лодка, която ще бъде употребена на следващия ден. Ще създадем всичко по силите си, с цел да помогнем. Винаги има вяра, имат я и околните на Ивелин и Петър, които въпреки и мощно обезпокоени, имат вяра в положителния излаз от тази сериозна обстановка! Дано! ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР