Открих 9 социални плащания, които са с повишени суми. Първото

...
Открих 9 социални плащания, които са с повишени суми. Първото
Коментари Харесай

Реалистичен ли е бюджетът и как са разпределени средствата

Открих 9 обществени заплащания, които са с нараснали суми. Първото е 12% нарастване на пенсиите, което са 1,5 милиарда съвсем. После промяната в системата за обществено подкрепяне - критериите се базират върху линията на беднотия. Енергийното подкрепяне също са върху линията на беднотия, заплатите на персоналните асистенти към този момент са обезпечени на 780 лв.. Има нови заплащания по Закона за фамилните помощи - за 2,3 и 4 клас. Бюджетът е реален, ще извърши функционалността да се осъществят законово обществените заплащания. Това сподели за " " Твоят ден " някогашният обществен министър Христина Христова за " Твоят ден'.

Според нея Народно събрание би трябвало да преразгледа текста за установяване на МРЗ, като се върне към търсене на икономическите и обществените ѝ индикатори. " Ново нарастване няма да има през тази година ", предвижда тя. 

От своя страна Цветан Симеонов, ръководител на УС на БТПП. счита, че всички работодателски организации са подкрепили бюджета по принцип. " Имаме си своите забележки. Бюджетът на Национален осигурителен институт беше подсилен, като се изключи АИКБ. Бюджет с до 3% недостиг е нещо, от което мощно се нуждаем. Бюджетът на НЗОК не бе утвърден от БТПП - усилват се средствата за медикаменти, вместо за доболнична помощ и профилактика. Не се прави задоволителен надзор, може да се окаже, че средствата ще стигнат и няма да има недофинансирани аптеки ", разяснява той. 

По думите му би трябвало да има механизъм за установяване на МРЗ, а не по административен път без претекстове. " Бизнесът желае три неща - въвеждане на еврото, Шенген и участие в Организацията за икономическо съдействие и развиване. Въвеждането на еврото е обвързвано с по-малка задлъжнялост на страната ", означи Симеонов. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР