Откраднат свитък с поезия, написана от Мао Цзедун и оценен

...
Откраднат свитък с поезия, написана от Мао Цзедун и оценен
Коментари Харесай

Възстановиха откраднат свитък с поезия на Мао Цзедун, струващ 300 милиона долара

Откраднат свитък с лирика, написана от Мао Цзедун и оценен на стотици милиони долари, е възобновен, заяви полицията в Хонконг в сряда, само че не преди да е бил разрязан на половина.

Полицаи споделиха, че някой, който е боравил с откраднатия артефакт, го е разполовил, откакто го е решил като " прекомерно сложен за проявление ".

Калиграфският свитък - на стойност към 300 милиона щатски $ - беше най-ценният предмет, завлечен при безочлив грабеж предишния месец, осъществен в хонконгския апартамент на китайския колекционер Фу Чунсяо.

Бандата от трима избягала с купчина съкровищ на стойност, съгласно Фу, на към 5 милиарда хонконгски $ (645 милиона щатски долара), които включват антични печати и революционни предмети от континентален Китай, което се счита за най-големия – като стойност на отмъкнатото – обир в града.

В сряда полицията заяви, че е възстановила свитъка на Мао и две бронзови монети. Но свитъкът беше претърпял опустошителни вреди.

" Някой е приел, че (свитъкът) е прекомерно сложен за проявление, тъй като е прекомерно дълъг, тъй че е разрязан на половина ", сподели полицейският шеф Тони Хо пред кореспонденти.

Полицията заяви, че един човек е задържан по съмнение за обработка на откраднати артикули, различен за кражба с щурм и трети за подкрепяне на закононарушение.

Самият грабеж бил удивително елементарен.

Крадците влезнали в 16-етажната жилищна постройка, отварят желязна врата и нахлуват през дървена врата, с цел да влязат вътре в жилището, преди да потеглят по същия маршрут със стоките, оповестиха от полицията тогава.

В сряда проверяващите споделиха, че отправените преди този момент апели към обществеността да подаване на информация са им помогнали да издирят таксиметров водач, който им е оказал помощ да разпознават основни обвинени и местонахождения.

Полицията има вяра, че е идентифицирала останалите двама крадци, които сега са на независимост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР