Откраднат живот“ със сигурност влиза в телевизионната история на прехода.

...
Откраднат живот“ със сигурност влиза в телевизионната история на прехода.
Коментари Харесай

Арт династии въртят „Откраднат живот“

„ Откраднат живот “ сигурно влиза в телевизионната история на прехода. Сериалът започва на 8 март преди пет години в праймтайма на Нова, като първият сезон нямаше подзаглавие. Вторият се завъртя с логото „ Маските падат “ – годината е 2016-та и никой не подозира, че тези думи ще влязат във всекидневието на света. Третият беше най-дългият - 57 епизода. Може би тъй като се споделяше „ Възмездието “. Следваха „ Чуждо тяло “, „ Критична точка “, „ Анатомия на гнева “, „ Любовта лекува “, „ Кръвни връзки “, „ Системата “, „ Антитела “. Номер 11 „ Финалът “ стартира на 23 февруари и ще завърши на 20 май – след 507 серии, над 20 000 сценарни страници и 1500 снимачни дни на терен. Като лекари и пациенти отвън главния състав се изявяват над 1000 души, комплицираните медицински проблеми са над 300.

Актьорите от „ Откраднат живот “ са безспорни звезди в общественото пространство. С всяка последваща порция пред камерите влизаха звезди и дебютанти, които се трансфораха в запазена марка на екшъна в бяло. На изпроводяк най-сетне в продукцията ще се появи и Любо Нейков, който е съучастник с продуцента Евтим Милошев, по чиято концепция „ Дрийм тийм “ създава поредицата, равняваща се на към 250 игрални кино лентата. Нейков към този момент разкри, че героят му надали ще предизвика цялостен екстаз измежду моралистите – той е заместител министърът на опазването на здравето Димов, който евентуално е заплетен в милионни далавери. Но тарторът на „ Комиците “ и на „ Столичани допълнително “ в никакъв случай не се е ограничавал на сцената и екрана в черно-бялата скица. Стратегическите и финансовите му комбинации предстоящо са с новия шеф на „ Света Анастасия “ доцент Мазов и със злодея, сваляч и съсобственик на частната болница Иво Фотев. Нейков е остарял другар и с Моньо Монев, и с Васил Бинев, който пък е брачен партньор на Силвия Лулчева – фамозната Славка Лютова от „ Столичаните “.  Зам. министърът обаче се оказва татко на новия коремен хирург доктор Габриела Димова – Александра Сърчаджиева, играла в самото начало младата доктор Катя Кръстева, единият от виновниците за размяната на новородените бебета, от където потегли интригата.

„ Габриела постоянно се съмнява дали попада в „ Света Анастасия “ поради длъжността и въздействието на татко й или поради личните си качества. В тези си съмнения даже става леко досадна “, повдигна завесата Александра Сърчаджиева. Тя и Нейков са сътрудници и във „ Всички с изключение на мен “ – един от идните спектакли в Сатирата, чиято премиера през 2020-та падна два дни преди оповестяването на пандемията у нас.               

Сега е любопитно дали докторите, които се отдръпнаха в придвижване през последните два сезона, ще намерят място в „ Света Анастасия “ преди кепенците да хлопнат дефинитивно. Ралица Паскалева напусна терена, тъй като трябваше да замине с мъжа си, топ волейболиста Теодор Салпаров, за Русия, само че Ковид 19 й изигра неприятна смешка и тя си остана в родината, само че отвън фабулата. Нейната доктор Стилянова незабавно беше командирована в „ Свети Кирил “, а самата Ралица като водеща на „ Игри на волята “, което пък я опълчи с Алекс Сърчаджиева, с която  започва шоуто на мускулите.

Д-р София Стаменова пък се оказа някъде по странство с „ Лекари зад граница “, тъй като Ернестина Шинова избра да гледа възрастните си родители. Затова пък доктор Зорница Огнянова се завръща, откакто би трябвало да е родила бебето на доктор Марио Ковачев – Диана Димитрова и Велислав Павлов не бяха на линия в сезон 10, защото тя направи две функции в киното, а той стана централният персонаж в „ Порталът “, идващия сериал на Българска национална телевизия. Освен Алекс Сърчаджиева при започване на „ Откраднат живот “ се появиха още двама от бъдещите лекари. Евгени Будинов беше  младият Янко – биологичният татко на Калин Генадиев и осиновителят на доктор Василев. Сега обаче той е бисексуалният доктор Петмезов. Диана Димитрова на старта беше русокоската сестра Мая, само че по-късно се трансформира в брюнетката доктор Огнянова.  

В сезон 11 ще има сума ти нравствени метаморфози,  обещават всички кинаджии, гостуващи из предаванията на Нова телевизия и склонни към загадъчни излияния в обществените мрежи. „ От месец приготвям душeвността си за раздялата. С хората на терен сме се трансформирали в огромно семейство. Знам, че това ще ме мъчи известно време, само че всеки ще продължи по пътя си и се надявам с някакъв миг отново да се съберем ”, показа Неда Спасова, популяризирала се като сестра Кая Райкова. Тя не издава нищо от това, което ще гледаме, само че разяснява, че в случай че зависи от нея, то финалът би бил величествен, само че пък фойерверките биха замъглили действителността. Сега въпросът е дали тя и доктор Хаджихристев най-сетне ще се отдадат на любовта си или разлъката й с доктор Василев ще се окаже безрезултатна. „ Хаджихристев ще се сблъска с нови премеждия и ще претърпи обилни промени. Предстои вълнуващо развиване както в връзките му с Кая, по този начин и в тези с другите му сътрудници. Нищо няма да е същото за него “, споделя Филип Буков, който се оправя прекомерно добре като единственият дебютант, позволен в последно време при майсторите. Емил Марков също към този момент удостовери, че към някои от главните мотори на действието ще има нови драми, като освен това не става дума единствено за пандемията. Неговият доцент Петър Захариев най-сетне ще премисли живота – просто тъй като остава самичък.  

Дали той ще се залюби устойчиво с доктор Поли Грънчарова, към този момент може единствено да гадаем. Но Гергана Стоянова пък загатна, че нейната анестезиоложка ще изгрее с нова визия, което подсказва и нова връзка. „ Кога една жена сменя прическата и по кое време прибягва до разнообразни цветове в дрешника си? Когато нещо й се случва в главата, а може би и в сърцето. Нещо ново се случва с Поли Грънчарова и аз доста се веселя, че тя има шанса да усети пеперуди в стомаха ”, хвърли въдицата актрисата.

Няколко фамилии се разписаха в сагата. Главната сценаристка Христина Апостолова, която има тапия за актьорско майсторство от НАТФИЗ и за малко беше Евгения Генадиева през 80-те, пусна в деяние двамата си сина – Димитър Рачков младши и Петър Милошев. Рачков старши изигра бащата на личния си правоприемник – водач на ТИР, който не може да се грижи непрекъснато за детето и се съгласява старшата сестра Магда Жекова да стане негова приемна майка. Пепе, момчето на продуцента Евтим Милошев, пък е момчето на Владо Карамазов.



Стоян Алексиев като професор Генадиев се сблъска челно с по-малкия си наследник Алекс Алексиев, който съгласно сюжета е същинският му правоприемник, сменен като новороден заради съмнение, че няма да оживее поради проблеми със сърцето. Режисьор на няколко сезона пък стана Яна Титова, брачната половинка на Алексиев младши. Снахата на Стоян Алексиев се включи и пред камерите, с цел да омае доктор Карагьозов на Владо Карамазов. Зрителите видяха за малко и Цветан Алексиев, баткото на Алекс. 

Милена Живкова, чиято доктор Романова е началник на хирурзите, обаче не съумя доста много да се засече със брачна половинка си и сина си – Ивайло Герасков се мерна като психиатър, а за Мартин Герасков се очакваше да има по-сериозно наличие като сантименталния доктор Грънчаров - някогашния на доктор Поли Грънчарова, който се влюбва безпаметно в доктор Стилянова, само че, уви, красавецът беше оставен на аварийна пейка, когато персонажът му изпадна в кома.

Мариана Станишева, майката на Наум Шопов, дефилира за малко като мащехата на неговия доктор Борис Тасев. Юлиан Вергов, без да го възнамерява авансово, се засече на терен с щерка си Алена. Красавицата, която към този момент изкласява гимназията, беше пациентка, а в първата й съществена роля ще я гледаме скоро в „ Петя на моята Петя “, където също партнира на прославения си татко. Алена от дребна диша прахта в Народния спектакъл, тъй че сюрпризираните не бяха доста.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР