Отключването на телефона на Алексей Петров е затруднило българските експерти.

...
Отключването на телефона на Алексей Петров е затруднило българските експерти.
Коментари Харесай

България иска от ФБР да отключи мобилния телефон на Алексей Петров

Отключването на телефона на Алексей Петров е затруднило българските специалисти. Наложило се е те да се извърнат към ФБР за помощ. Това съобщи градският прокурор на София Илияна Кирилова, представена от БНР.
По думите ѝ от там са уверили, че ще създадат всичко допустимо и ще може да се наблюдава кореспонденцията на предприемача. Разследващите се надяват, че точно историята на телефонните диалози ще даде повече информация за убийството.
 
Припомняме, че Алексей Петров беше открит мъртъв в столичния квартал " Драгалевци " на 16 август 2023 година Бившата барета, прочут и с прякора Трактора, е бил убит. Сигналът за стрелбата е подаден в 12.20 ч. На място полицията е разкрила тялото на Трактора към този момент безжизнено. Четири месеца по-късно проверяващите назначиха експертиза на телефона на предприемача.
 
В същото време стана ясно, че експертизата за гърмежа до колата на някогашния основен прокурор Иван Гешев, е подготвена. Това удостовери заместител градският прокурор и представител Христо Кръстев.
 
Той посочи, че комплексната химическа и взривотехническа експертиза е назначена на 8 декември с присъединяване на 6 движимости лица. Проведени са пробни гърмежи, осъществени са голям брой проучвания.
 
Вещите лица са създали извод, че експлозивът е бризантно взривно вещество нитропента, което се е намирало в самоделно взривно вещество, направено с цел да се задейства по електрически прийом. На базата на осъществения оглед на местопроизшествието на 1 май тази година движимостите лица са потвърдили, че по размерите на епицентъра на гърмежа и поразяващото деяние на сачмите, се открива, че масата на взривното вещество е най-вероятно към 2,5 кг.
 
Предстои да бъде направена още една експертиза, която ще открива с какъв интензитет и прийом за нанасяне на вреди е било самоделното взривно устройство. Христо Кръстев уточни, че все още няма лице, което да е обвинено както като причинител на гърмежа, по този начин и като гарант. Той увери, че по това досъдебно произвеждане се работи по всяка допустима версия, като не е изключена и версията за инсценировка.
 
От прокуратурата обявиха, че огромна част от делата ще бъдат завършени още идната година.
В средата на предходната година Софийска градска прокуратура одобри огромна част от делата, които бяха в профилираната прокуратура, добави Илияна Кирилова. Общият брой е 971 преписки и каузи. От тях 464 са неприключени досъдебни производства, а 200 каузи са импортирани в съда без краен правосъден акт.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР