Отказвам се от депутатския си имунитет. Това заяви днес Бойко

...
Отказвам се от депутатския си имунитет. Това заяви днес Бойко
Коментари Харесай

Борисов: Отказвам се от депутатския си имунитет

Отказвам се от депутатския си имунитет. Това съобщи през днешния ден Бойко Борисов. 

По-рано през днешния ден той разяснява, че имунитетът му го дава българския народ, поставяйки го " преди всичко на избори и в социологически организация, и като политическа персона " и беше безапелационен: „ на съучениците на Гешев имунитета си няма да го дам ".

По думите му вчерашното изказване на някогашния основен прокурор демонстрира, че всичко, което е направил в последните си дни, е било в подготовка на неговия политически план. Вчера Иван Гешев разгласи в близо едночасово живо включвате във фейсбук, че създава гражданско придвижване „ Справедливост за България “ и уточни, че ще е учредено на националното достолепие, християнската нравственос и българските обичайни, фамилни полезности, съобщи Дарик.

" Въпреки че ме накараха да кажа, че няма да разясня развеждането ни като мечки по прокуратурите, само че в единия случай ме питаха дали съм чел в. " Марица " и сп. " Лайфстайл " и какво съм имал поради като съм споделил, че след 5 години ще се оженя, а аз се майтапих с медиите. Но по-страшно беше във Върховен касационен съд, където пристигнаха трима прокурори да ми зададат въпрос за какво съм изискал оставката на Гешев. И в този диалог зададох обикновен въпрос: " вие президента Радев викахте ли го? ", тъй като той първи изиска оставката, Христо Иванов викахте ли го - не, Кирил Петков - не, Асен Василев - не, Атанас Атанасов - не, Корнелия Нинова-  не, Слави Трифонов - не, а за какво ме викате мен ”, уточни Борисов.

По мотив появилите се през вчерашния ден известия за вероятно посещаване на украинския президент Володимир Зеленски в България, Борисов съобщи, че това би било добър знак за демократичната общественост в България, препотвърждаване на евроатлантическите цели и самопризнание за всичко, което вършим последните месеци.  " Ако има такава аудиенция, ще се забележим с него ", каза той. 

" Има две тематики, които доста ме тормозят. Каховка може да няма провали, само че проблемите с АЕЦ „ Запорожие “, които излязоха от диалога сред Зеленски и Макрон – това е най-голямата нуклеарна мощ и нуклеарна бомба в Европа. Световната общественост би трябвало да подсигурява, че тази най-голяма нуклеарна централа няма да се трансформира в нуклеарна бомба ", добави водачът на ГЕРБ.

За несъстоялата се през вчерашния ден среща сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС Борисов изясни, че по принцип лидерските срещи на са закрепени.

" През вчерашния ден имаше няколко значими решения, които трябваше да се вземат и с Кирил Петков бяхме в непрекъсната връзка ", изясни той и посочи, че значимите решения, по които са говорили с Петков са свързани с комисиите по енергетика, по защита, с декларацията в поддръжка участието на Украйна в НАТО, декларацията до Висш съдебен съвет с апел да бъде спряна процедурата по желание на нов основен прокурор до избор на нов състав.

" Днес ще се забележим, това са работни срещи, в случай че има нещо да се прецизира ", уточни още Бойко Борисов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР