Отказът на управляващите да оттеглят законопроекта за Българската автомобилна камара

Отказът на управляващите да оттеглят законопроекта за Българската автомобилна камара ...

25 юни: Автобусните превозвачи на ефективен протест.


Отказът на управляващите да оттеглят законопроекта за Българската автомобилна камара е причина да се пристъпи към организацията на мащабен ефективен протест, който е насрочен за 25 юни в София, съобщиха от Българската стопанска камара.

Очаква се в него да се включат 750 пътнически автобуса. Готовност да участват в протеста с 200 камиона имат и фирмите от товарните превози.Още по тематаПревозвачи на протест: Спират 2000 автобуса!14 юни 2018 09:4525БСП срещу ГЕРБ за Закона за автомобилната камара13 юни 2018 17:1515

Автобусните превозвачи проведоха от 14.00 до 15.30 ч. днес предупредителен протест в страната срещу законопроекта.

Браншовите организации в автобусния транспорт са единни в исканията си за спиране на проектозакона, който според тях е лобистки и дава цялата държавна власт в ръцете на няколко души с интереси в транспортния бизнес и със сериозна политическа подкрепа от страна на управляващите.

По данни на браншовите организации в протеста днес са се включили 1800 автобуса по 2480 разписания в 32 града, сред които: Перник, Варна, Благоевград, Търговище, Петрич, Добрич, Сандански, Пловдив, Карлово, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Лом, Вършец, Берковица, Исперих, Омуртаг, Поморие, Дулово, Търново, Гоце Делчев, Смолян, Шумен, съобщава БТА.
 
По публикацията работи: Анисия Иванова

Източник: dnes.bg