Отказал двигател най-вероятно е причината за самолетната катастрофа на самолета

...
Отказал двигател най-вероятно е причината за самолетната катастрофа на самолета
Коментари Харесай

Стана ясна причината за рухването на пътническия Fokker-100 в Казахстан, откриха черните кутии

Отказал мотор най-вероятно е повода за самолетната злополука на самолета Fokker-100 близо до Алма Ата в Казахстан, по предварителни данни, е отказал мотор, оповестяват осведомителните организации.

До този миг се преглеждат две вероятни версии за рухването на Fokker-100, съобщи вецепремиерът на Казахстан Роман Скляр. Това са или неточност на водача, или механически аргументи. Той добави, че черните кутии на самолета към този момент са открити и конфискувани за следствие.

Друга версия, който се появи, е, че е била изпозвана некачествена течност при обработката на самолета против обледенявана.

От първите разшифровки на диалозите сред контролната кула и екипажа на самолета излиза наяве, че в първите секунди от излитането няма пролеми. Но доста скоро по-късно връзката прекъсва. След некоколкратни повиквания контролната кула предизвестява останалите самолети, които се готвят за политане и кацане, че сега не е известно къде се намира Fokker-100.

На борда е имало 98 индивида, починали са 12, потърпевши са 49, стана ясно от оповестен лист на формалната страница на летището. 12 от тях са в доста тежко положение.


Капитанът на рухналия лайнер Марат Муратбаев също е умрял

На борда е имало двама украинци, един от Киргистан, един китаец, останалите са казахстанци.
По думите на очевидци, самолетът е изхвърчал при гъста мъгла, два пъти се е опитал да се повдигне, след това се е чул заплашителен тон и машината е полетяла настрана.


Сред жертвите на злополуката е и редакторката от осведомителния портал Informburo.kz Дана Круглова, която се качила на съдбовния полет, с цел да отлети при роднините си за посрещането на Нова година
Всичко беше като на кино, стенеха, крещяха, плачеха хората. Беше ужасно. Накрая пред мен имаше единствено железа и бетон, видях, че няма излаз, описа жена пред малкия екран на Казастна.

В момента върви всеобща акция за кръводаряване в града.

Последната инспекция за редовност на сомолета е била през май. Всички полети на Fokker-100 са спрени от тази заран и това ще е по този начин, до обявяаването на окончателните данни за аргументите на злополуката. Така компанията Bek Ai стопира работа, тъй като целия й парк е с такива машини.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР