Отказах на Димитър Главчев да съм министър на културата в

...
Отказах на Димитър Главчев да съм министър на културата в
Коментари Харесай

Един от най-известните българи отказа да е министър на Главчев: За 2-3 месеца няма смисъл

Отказах на Димитър Главчев да съм министър на културата в служебния кабинет. Това съобщи шефът на Сатиричния спектакъл Калин Сърменов в подкаста на „ Стандарт “.
„ Не съм споделил, че не желая да съм министър. Даже в противен случай!
Но аз желая да работя. Знам какво би трябвало да се направи в областта на културата, само че да отида за два-три месеца в изпълнителната власт няма смисъл “, разяснява огромният български артист.
Той изясни, че няма потребност единствено да подписва документи и да се вози на задната седалка в безценен длъжностен автомобил.
По мотив значима за него самодейност, Сърменов изясни:
„ Малко хора знаят, че министърът на просвещението (1920 – 1923 г.) Стоян Омарчевски е предложил 1 ноември за Ден на националните будители. Заех се с задачата в София да има негов монумент.
Всяка вечер излизах на сцената и обяснявах на феновете кой е Омарчевски. Благодарение на дарения от публиката към този момент сме събрали 42 000 лева за бюст на Омарчевски “.
И още: „ В момента преговаряме със скулптора и се надявам до есента паметникът да бъде реалност “.
На въпроса за какво при толкоз доста чудеса ние не умеем да популяризираме България, Сърменов отговори: „ Когато Вежди Рашидов беше министър преди време и сподели зад граница едно от съкровищата, мисля, че беше Рогозенското, внезапно тук скочиха, започнаха да изясняват да се бият, кой да пътува, кой да не пътува.
Започнаха да изясняват по какъв начин единствено се харчат едни пари, направиха го на нищо “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР