отказа одобрение на ваксината срещу Covid-19 на компанията , заяви

...
отказа одобрение на ваксината срещу Covid-19 на компанията , заяви
Коментари Харесай

Швейцария не одобри ваксината на AstraZeneca

отхвърли утвърждение на имунизацията против Covid-19 на компанията, съобщи в сряда лекарственият регулатор Swissmedic, базирайки се на неналичието на нужната информация за взимане на решение, заяви Ройтерс, съобщи БГНЕС.

Страната разгласи настрана, че е поръчала още милиони дози против ковид от други производители.

Швейцария, която към този момент е поръчала 5,3 милиона дози от AstraZeneca, съобщи, че изчаква резултатите от изпитването на тази ваксина с присъединяване на десетки хиляди хора в Северна и Южна Америка, откакто при по-ранните тествания не са били предоставени ясни данни, в това число за ефикасността ѝ при възрастни хора.

" Веднага след приемането на резултатите краткотрайно позволение може да бъде издадено с доста малко предупреждение ", се споделя в изказване на Swissmedic, като се прибавя, че е належащо да се получат спомагателни данни за сигурността, ефикасността и качеството на тази ваксина.

" Наличните понастоящем данни не сочат към позитивно решение във връзка с изгодите и рисковете “, се споделя още в изказването.

От AstraZeneca за в този момент отхвърлиха коментар на швейцарското решение.

Компанията и нейният сътрудник, Оксфордският университет, опазиха своята ваксина ден по-рано, заявявайки, че тя има 76% успеваемост против симптоматична коронавирусна зараза в продължение на три месеца след еднократна доза, която успеваемост се усилва, в случай че бъде забавено слагането на втората доза.

На този стадий позволени за приложимост в Швейцария са имунизациите на и на.

Междувременно швейцарското държавно управление съобщи, че е подписало договорка с немската биотехнологична компания и с шведското държавно управление за доставката на 5 милиона дози ваксини, както и прелиминарен контракт с американския производител на ваксини за 6 милиона дози, и е осигурило още 6 милиона дози от имунизацията на Moderna. С тези нови поръчки общите швейцарски поръчки за ваксини надминават 30 милиона дози, което е към два пъти повече от популацията на страната към 8,6 милиона население при режим на двудозова имунизация.

Въпреки че през предходната седмица и утвърдиха използването на имунизацията на AstraZeneca в Европейски Съюз, някои европейски страни взеха решение да лимитират потреблението на тази ваксина за избрани възрастови групи, базирайки се на неналичието на данни за успеваемостта, изключително при възрастните хора.

реши да не употребява имунизацията на шведско-британската компания AstraZeneca за лица над 55 години заради липса на задоволително проучвания за вероятни странични резултати, заяви националният всекидневник Le Soir.

Най-висшият съвещателен орган в региона на опазването на здравето във утвърди използването на имунизацията против COVID-19 на британско-шведската компания AstraZeneca, само че единствено за хора под 65 години, съобщи Ройтерс. Това стана четири дни откакто Европейската организация по медикаментите даде зелена светлина за този препарат.

също предложи имунизацията на AstraZeneca да се ползва единствено на хора до 65 години.

Първата страна, взела сходно решение, беше. В края на януари немската работа по имунизациите предложи да не се позволява използването на имунизацията на AstraZeneca за хора на и над 65 години, до момента в който не се получат задоволително данни за успеваемостта й в тази възрастова група. Австрийският народен комитет по имунизацията в неделя се причисли към това мнение.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР