Откъс от книга: „Достатъчно“ от Касиди Хътчинсън

...
Може да получим партньорска комисионна от всичко, което купите от
Коментари Харесай

Може да получим партньорска комисионна от всичко, което купите от тази статия.

Касиди Хътчинсън беше старши съветник на началника на кабинета на Белия дом Марк Медоус в времето на нападението на Капитолийския хълм от поддръжници на Тръмп, опитващи се да спрат мирното предаване на властта. По-късно тя ще предложи мощни свидетелства пред Комитета от 6 януари за действията на бившия президент Доналд Тръмп, които шокираха дори изтощените наблюдатели във Вашингтон.

Хътчинсън пише за своя опит в „Достатъчно“ (ще бъде публикувано във вторник от Simon & Schuster, подразделение на компанията майка на CBS, Paramount Global).

"CBS News Sunday Morning" 24 септември!

"Enough" от Касиди Хътчинсън

$27 в Amazon

Предпочитате да слушате? Audible има 30-дневен безплатен пробен период, наличен в момента.

Опитайте Audible безплатно

Пролог

Как стигнах до тук? Какво бях направил, за да се озова в това затруднено положение, изтъкнат играч в политически скандал във Вашингтон, борейки се да запазя самообладание под блясъка на телевизионните светлини, докато ставах, в зависимост от вашата политическа вярност, известен или скандален за кратко?

Залата Cannon Caucus е една от най-големите и грандиозни стаи в която и да е офис сграда на Камарата. Със своите високи, богато украсени тавани и полилеи, той изглежда като холивудски декор, предназначен да трансформира често тясната и мръсна реалност на пространството на държавните офиси във величествена зала на властта. Както конгресменът Лиз Чейни от Уайоминг ще забележи в последващо изслушване, това е било домът на историческите разговори за жените да могат да гласуват век по-рано; Чейни отбеляза: „В тази зала през 1918 г. Комитетът за избирателно право на жените се събра, за да обсъди и дебатира дали жените трябва да получат правото да гласуват.“ Бих преценил, че щедрите му размери биха могли да поберат удобно петстотин или повече души.

На 28 юни 2022 г. влязох от задната част на залата с моите адвокати и се спуснахме надолу по проверен за сигурност път към масата за свидетели, покрай редица служители на Капитолия на САЩ. Не се виждаше празно място. Служителите на къщата, които не можеха да си намерят място, стояха покрай стените. Фоторепортерите се притиснаха към масата и щракаха. Премигнах и се опитах да настроя очите си към ярките светлини, необходими на многото камери C-SPAN, които осигуряваха предаване на живо на новинарските мрежи. Исках да пристигна по същото време, когато пристигнаха членовете на комисията, за да не ми се налага да търпя дълги, неудобни минути трескаво снимани, докато се опитвах да не отвръщам на погледите на хората. Но въпреки това секундите тиктакаха мъчително бавно, докато чаках изслушването да започне.

Атмосферата беше меко казано заредена. Всички в стаята — членове на комисията, репортери, зрители — изглеждаха настроени към усещането, че предстои нещо драматично и важно. Така бях и аз, единственият свидетел на изслушването. Комисията беше методична при планирането на своите пет предишни изслушвания. Днешното изслушване беше прибързано, от опасения за моята безопасност, твърдят новинарски репортажи, и, предполагам, от притеснение, че мога да се оттегля в последния момент.

Можеше да го направя. Бях епизодично обзет от паника през последните двадесет и четири часа. Предната вечер се бях молил на моите адвокати Джоди Хънт и Бил Джордан, че не съм готов и имам нужда от повече време. Бях заплашил да избягам с колата до изслушването и отново, когато надникнах от стаята за задържане в светлата, оживена зала за изслушване.

Докато членовете на избраната комисия ме гледаха от подиума, усетих как треперя и се притесних, че някой ще забележи. Усещах, че огърлицата ми не е права, за което мама ме беше предупредила, затова се опитах да я изправя дискретно, знаейки, че всяко мое движение може да бъде наблюдавано внимателно.

Когато изслушването приключи, пресата ме описа като хладнокръвен, спокоен и събран. Колумнист на "Вашингтон пост" написа, че "имах свръхестествена уравновесеност". И в интерес на истината, след като изслушването започна, нервите ми бързо се успокоиха, когато Лиз Чейни, на която започнах да се доверявам и на която се възхищавах, започна да ме разпитва. Но преди чукчето да падне и Лиз да започне своето запитване, аз се почувствах отпаднал от нервността си.

Бях амбициозен консервативен служител на Белия дом на Тръмп, който беше амбициозен на двадесет и пет години и заемаше позиция в близост до властта. Бях работил почти до изтощение, за да докажа, че го заслужавам. Сега бях на път да дам показания в изслушване в Конгреса с високи залози, което знаех, че може да навреди и потенциално да уличи бившия президент на Съединените щати. Освен това щях да отблъсна приятели и бивши колеги.

Как се озовах тук? Малко преди да завърша колеж, с няколко стажа в Конгреса и Белия дом в автобиографията си, бях споделил стремежите си за бъдещето с репортер за студентски вестник. Исках да „бъда ефективен лидер в борбата за осигуряване на американската мечта за бъдещите поколения“, предложих се доброволно, „така че те също ще имат изобилните възможности и свободи, които правят Съединените щати велики“. Корни? Може би. Самонадеяно? Със сигурност. Но го мислех и щях да работя в служба на този стремеж, за да бъда полезен на моята страна.

Преди да наема новите си адвокати, понякога бях казвал по-малко от цялата истина на комитет на Конгреса, натоварен да разследва въпрос от най-високо национално значение, въпрос, който представлява заплаха за бъдещото величие на Америка. Бях премълчал информация за събития, на които съм бил свидетел или които са ми разказани от свидетели. Тези събития ускориха шокиращото нападение срещу Конгреса на Съединените щати, институция, която ценя, и застрашиха продължаващия успех на американската демокрация. Грижеше ме съвестта и реших, казано на парламентарен език, да изясня и разширя показанията си. Това е краткият отговор. Ето защо бях там.

Дългият отговор, историята за това как стигнах до там, е малко по-сложен от това и отнема малко повече време за разказване.

От " Достатъчно“ от Касиди Хътчинсън. Авторско право © 2023 от Касиди Хътчинсън. Препечатано с разрешение на Simon & Schuster, Inc. Всички права запазени.

Вземете книгата тук:

„Enough“ от Касиди Хътчинсън

$27 в Amazon $27 в Barnes & Noble

Купете на местно ниво от 

За повече информация:

„Enough“ от Cassidy Hutchinson (Simon & Schuster), в твърди корици, електронни книги и аудиоформати, налично на 26 септември
Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР