Откакто свят светува се носят легенди за предмети, животни и

...
Откакто свят светува се носят легенди за предмети, животни и
Коментари Харесай

Кога ще бъде възможна телепортацията на хора?

Откакто свят светува се носят митове за предмети, животни и хора, които ненадейно са се озовавали от едно място на друго, без да са правили каквото и да е умишлено придвижване.

Феноменът е разказан още в Библията .

Думата „ телепортация “ е основана през 1931 година от американския публицист Чарлз Форт . Той сплотява гръцката представка „ теле “, която значи „ отдалечен “, и латинския глагол „ portare “ – нося.

През 1997 година в лабораторни условия учените реализираха същинска телепортация и процесът е следен неведнъж от този момент. С помощта на лазерен лъч откривателите предават информация за свойствата на една обикновена парченце на друга, която се намира на доста разстояние от нея. В резултат на това се получава тъкмо нейно копие, а първообразът бива погубен. Явлението се назовава „ квантова телепортация “.

Най-известният случай на телепортация на човек е обвързван с един филипински гвардеец от XVI в. Човекът внезапно липсващ от поста си и се озовал в Мексико. Той в никакъв случай не съумял да си изясни какво се е случило. Мексиканските църковни управляващи решили, че е обладан от сатаната.
 телепортация ThinkStock/Getty Images-->
Обяснение за феномена телепортация към момента няма. Според никои езотерици и по-едри тела могат да бъдат премествани в пространството на правилото на квантовата телепортация .

Други имат вяра, че съществуват паралелни светове и е допустимо светкавичното прекосяване от един в различен – нещо като пътуването във времето.

Има и скептици, които са уверени, че става дума за оптическа машинация.

Според известния физик, професорът от Нюйоркския университет Мичиу Каку , телепортация на жив човек в рамките на Земята или в галактическото пространство ще бъде налична след няколко десетилетия или в идващото столетие.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР