Откакто мазнините бяха демонизирани, хората започнаха да ядат повече захар,

...
Откакто мазнините бяха демонизирани, хората започнаха да ядат повече захар,
Коментари Харесай

10 храни с високо съдържание на мазнини, които са супер здравословни

Откакто мазнините бяха демонизирани, хората започнаха да ядат повече захар, рафинирани въглехидрати и обработени храни. В резултат на това целият свят е станал по-болен.

Въпреки това времето се трансформира. Проучванията демонстрират, че мазнините, в това число наситените мазнини, не са дяволът, за който се показват. Всички типове здравословни храни, които съдържат мазнини, към този момент се завръщат на сцената.

В горната изложба можете да видите 10 храни с високо наличие на мазнини, които в действителност са необикновено здравословни и питателни.

4. Яйца

Яйцата се смятат за нездравословни, тъй като жълтъците са с високо наличие на холестерол и мазнини. Всъщност едно яйце съдържа 212 мг холестерол, което е 71% от целесъобразния дневен банкет. Освен това, 62% от калориите в яйцата са от мазнини. Но нови изследвания демонстрират, че холестеролът в яйцата не въздейства на холестерола в кръвта, най-малко не на болшинството от хората. Яйцата в действителност са богати на витамини и минерали. Те съдържат малко от съвсем всеки хранителен детайл, от който се нуждаем.

5. Мазна риба

Един от дребното скотски артикули, за които множеството хора са единомислещи, че е здравословен, е мазната риба. Това включва риби като сьомга, пъстърва, скумрия, сардини и херинга. Тези риби са богати на омега-3 мастни киселини, висококачествени протеини и всевъзможни значими хранителни субстанции.

Проучванията демонстрират, че хората, които ядат риба, са доста по-здрави, с по-малък риск от сърдечни болести, меланхолия, деменция и доста други болести. Ако не можете да ядете риба, тогава може да ви е потребно да вземете добавка от рибено масло. Маслото от тресчица е най-качествено, то съдържа всички омега-3 мастни киселини, както и обилие от витамин D.

10. Пълномаслено кисело мляко

Истинското пълномаслено кисело мляко е необикновено здравословно. То има всички значими хранителни субстанции като другите млечни артикули с високо наличие на мазнини. Но също така е заредено с пробиотични бактерии, които могат да имат мощен резултат върху здравето ви. Проучванията демонстрират, че киселото мляко може да докара до обилни усъвършенствания в храносмилателната система и даже може да помогне за битка с заболяванията на сърцето и затлъстяването.

Просто прочетете етикета и се уверете, че сте избрали същинско пълномаслено кисело мляко. За страдание, доста от киселото мляко, което се намира по рафтовете на магазините, е с ниско наличие на мазнини, а вместо това се зарежда с добавена захар.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР