Откакто изгря в световния футбол Килиан Мбапе постоянно е сравняван

...
Откакто изгря в световния футбол Килиан Мбапе постоянно е сравняван
Коментари Харесай

Мбапе не може да бъде сравняван с Меси, смята Пеп Гуардиола

Откакто изгря в международния футбол Килиан Мбапе непрекъснато е сравняван с огромните имена в играта. Френският нападател, който е единствено на 18 години и беше преследван от тимове като " Реал " (Мадрид), " Манчестър сити ", " Арсенал " и други през лятото стана обект на неприсъствен спор.

Наскоро Арсен Венгер дефинира Мбапе за възможен правоприемник на Пеле, само че Хосеп Гуардиола не е склонен с сходно изказване. Мениджърът на " Манчестър сити " е на мнение, че 18-годишният нападател има още доста какво да потвърждава, преди да бъде поставян на едно равнище с великите.

Мениджърът на " Арсенал ", който без терзание показва доста топли връзки с управлението на ПСЖ, където сега чартърен играем Мбапе, побърза да поздрави парижани за привличането на нападателя. Гуардиола беше помолен да съпостави французина с Лионел Меси, на който той беше треньор в " Барселона " и първи заложи като така наречен " подправена деветка ".

 Мбапе мина чартърен в ПСЖ от първенеца на Франция
© Reuters

Мбапе мина чартърен в ПСЖ от първенеца на Франция " Монако ".

" Никой не може да бъде слаган под общ знаменател с Меси. Може би Мбапе ще бъде топ състезател, необикновен състезател и аз не се колебая в това. Но с цел да си на равнището на Меси би трябвало да го показваш в границите на 10-12 години, както го прави той. Същото е и с Кристиано. Мисля, че и Мбапе не би желал да слагам в допълнение напрежение върху него с сходни съпоставения ", сподели Гуардиола.

Според испанеца Меси продължава да държи високо равнище сезон след сезон и в това се крие неговото великолепие – постоянно е по-добър от миналата година.

" Мисля, че Меси е на равнище в продължение на 60-70 срещи всяка година. В огромните мачове постоянно поема отговорност – бележи или дава асистенции, в никакъв случай не се контузва и може да играе на всеки три дни. Той не получава контузии, тъй като знае по какъв начин да управлява тялото си ", добави мениджърът на " Манчестър сити ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР