Отиващият си министър-председател на Обединеното кралство Борис Джонсън връчи международна

...
Отиващият си министър-председател на Обединеното кралство Борис Джонсън връчи международна
Коментари Харесай

Джонсън с уникален жест към Зеленски

Отиващият си министър-председател на Обединеното кралство Борис Джонсън връчи интернационална премия " Уинстън Чърчил " на украинския президент Володимир Зеленски. Церемонията се състоя в резиденцията на Джонсън на " Даунинг стрийт " и Зеленски взе участие в нея посредством видеовръзка, се споделя в изказване на канцеларията на английския министър председател, заяви БГНЕС.

" Демонстративната Ви непокорност, достолепието Ви, неизчерпаемото Ви възприятие за комизъм трогнаха милиони хора, Вие се превърнахте в знак на героизма на украинския народ ", съобщи Джонсън, връчвайки премията от името на Международното сдружение на Чърчил.

" Знам, че въодушевена от Вашето водачество, Украйна освен може да победи, само че и ще победи, а когато този ден пристигна, а той ще пристигна, Украйна ще се възроди и ще заеме мястото си на свободна и самостоятелна страна ", сподели Джонсън, който би трябвало да напусне поста си при започване на септември.

В обръщението си Зеленски отбелязва, че успеха на Украйна ще бъде допустима, единствено в случай че западните съдружници " продължат да доставят задоволително и ефикасни, съвременни оръжия ", тъй че украинските сили да могат да ги употребяват, с цел да " пречупят нападателния капацитет на Руската федерация ".

Според интернет страницата на Международното сдружение " Чърчил ", премията, която Зеленски получи, се присъжда на хора, които са " показали изключителни лидерски качества, присъщи за военния водач сър Уинстън Чърчил ". Сред досегашните носители на премията са принц Чарлз Уелски, английските министър председатели Маргарет Тачър и Джон Мейджър, както и държавните секретари на Съединени американски щати Мадлин Олбрайт и Джеймс Бейкър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР