Отива си лятото, а с него затварят и симБиотично“ –

...
Отива си лятото, а с него затварят и симБиотично“ –
Коментари Харесай

Закриват сезона на Симбиотично с кулена акция с пеликан и фламинго

Отива си лятото, а с него затварят и " симБиотично “ – пространството на Атанасовско езеро. На 2 септември е последният работен ден за музейчето и както повелява традицията ще закрият със особено събитие – " Моя комшия Пеликанът и приятелят Фламинго “.

Куклената акция ще се организира в естествена среда и с присъединяване на публиката, под вещото управление на куклената актриса Неделина Роселинова, която стои зад плана и дизайна на атрактивните великански кукли. " Елате да се запознаете от близко с къдроглавия пеликан и с неговия чисто нов другар, който в последно време се засели в Атанасовско езеро. И до момента в който пеликанът се движи и се заиграва с публиката, фламингото като една същинска звезда си свети неподвижно и споделя своята забавна история, а щом се стъмни стартира и да свети в розово. “ – споделя Неделина.

В момента двата типа могат да се видят и онлайн в южната част на Атанасовско езеро, само че откъм страната на Укритието за наблюдаване на птици и Пътеката на саблеклюна.

" Изпращаме един трогателен сезон на " симБиотично “, който стартира с благотворителна акция " Пеликани канят “ на която събрахме 1400 лева за пеликаните, продължихме с " Походът на пеликаните “ – занимателно спортно събитие, на което събрахме 250 лева Имахме на помощ трима американски студенти от Университета в Колорадо, които с изключение на научната работа на терен в проучване на розовото фламинго и морските треви, участваха и в живота на музейчето. Посрещнахме десетки малчугани от Бургас по време на техните летни занимални. През август беше най-интересно – имаше Панаир на солта, 42-рия рожден ден на резервата и даже формалната гала за връчване на Годишните награди за биоразнообразие и климат’22, която се излъчва онлайн. Пак тук от 10 до 20 август беше и арт резиденцията на Водна кула арт фест и езерото въодушеви 10 актьори за тяхната работа и крайна изява. Оттук минаха Хана и Йонас - двама колоездачи, подхванали пътешестване с колела в 20 страни от Германия до Сингапур под името Biking4biodiversity, с концепция да открият и споделят начинания за запазване на биоразнообразието и да опишат за хората и организациите, които стоят зад тях. В " симБиотично “ се снима част от кино лентата за Атанасовско езеро с вълнуващото заглавие " Солени хора “. На фасадата на солничарската колиба, където се обитава музейчето още може да се види изложбата Карикатури от 25-то Габровско биенале, проведена от Дома на Хумора и Сатирата, които са по-малко смешни, в сравнение с ни се искаше, само че те карат да се замислиш над зелените тематики, които през днешния ден вълнуват всички. “ – споделя Радостина Ценова от Българска фондация Биоразнообразие, които менажират пространството, отдадено на Атанасовско езеро.

Заповядайте на 2 септември 2022 година (петък) от 18.30 часа в " симБиотично “ на брега на Атанасовско езеро. Освен среща с гигантските кукли за искащите ще има работилница за разработване на текстилни рибки, с цел да се нахрани гладния пеликан. Участието в нея ще бъде против подаяние, само че най-после всеки ще може да си вземе рибката вкъщи за спомен! Ще бъде забавно и просветително!
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР