Отишли в морската градина за концертДве деца се удавиха край

...
Отишли в морската градина за концертДве деца се удавиха край
Коментари Харесай

Огромна вълна помете две деца във Варна

Отишли в морската градина за концерт

Две деца се удавиха край Варна. Огромна вълна захвърли в морето 14-годишния Диян и 12-годишния Мариян, до момента в който се разхождат малко преди 18 ч. на 15 август на най-ниската външна стена на пристанищния вълнолом. Тежкият случай се разиграл пред останалите четири деца от компанията, които са викали за помощ и са звъннали на тел.112. Но вълна след вълна помитали момчетата, а мъртвото течение ги завлякло във вътрешността в морето. Едното от тях даже съумяло да се захване за тетраподите, само че ударът на прибоя го откъснал от там, изясни районният прокурор Красимир Конов.

По думите му първи се притичали на помощ минувачи, само че морето към този момент било погълнало децата. В опитите за спасяването им се присъединили профилирани екипи от Районната дирекция по пожарна сигурност и отбрана на популацията, избавителният катер “Вяра ” на Морско-спасителния център, катери на “Морска администрация ”, водолази и екипи на Военноморските сили и Министерство на вътрешните работи. Община Варна анулира всички празнични прояви – концерт и заря, поради нещастието.

Издирването на децата е траяла до 23 часа вечерта и бе възобновено рано сутринта в четвъртък. Водолазите Любомир Димитров и Красимир Костов, с риск за живота си са влезнали в морето към 18 часа вечерта при неспокойствие 3-4 бала на прибоя. Излезли едвам при здрачаване, откакто губят надзор между тях под водата. Димитров е бил блъснат от вълна и е потърпевш леко.

На вълнолома цяла нощ бяха бащата и вуйчото на Диян, сестричката на Мариян, както и останалите 3 девойки от компанията, пристигнали във съдбовния ден по-рано за празничния концерт в Морска гара и решили да се разходят.

Вчера сутринта водолази изкараха тялото на Мариян.

До публицистичното привършване на броя продължаваше издирването на Диян.
Той е възпитаник в ОУ “Стоян Михайловски ”, а Мариян е пристигнал със сестричката си на посетители на родственици във Варна, научи “Труд ”.

При различен случай във Варна мъж заклещи крайници си в тетраподите на Трета буна. Откаран е болничното заведение в относително положително положение.

Опасност

Обмислят възбрана за достъпа

Вълноломът е конструиран по този начин, че вълните да се разрушават в него. Той е обичано място за разходки и отговорността е на всеки, който се движи по него. Голяма покруса е, само че по-защитно и безвредно няма по какъв начин да се създадем оборудването. Ако обществото упорства, ще забраним достъпа до рисковия сектор. Това разяснява за “Труд ” генералният шеф на Директива за птиците “Пристанищна инфраструктура ” Ангел Забуртов.
 Прокурор Конов беседва със сестричката и другари на Мариян на вълнолома. Прокурор Конов беседва със сестричката и другари на Мариян на вълнолома.
Жалба за заплахите, които крие вълноломът, е изпратил до регионалния шеф на Варна при започване на тази година адв. Милен Велинов. Човек падне ли един път във водата, не може повече да се качи на вълнолома, уточни Велинов.

Районна прокуратура във Варна образува досъдебно произвеждане за склоняване на самоубийство, работна подготовка, която не обвързва рамките на следствието, уточни прокурор Красимир Конов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР