OTI Holding – турска компания със седалище в Истанбул, купи

...
OTI Holding – турска компания със седалище в Истанбул, купи
Коментари Харесай

Турци купиха голям германски туроператор

OTI Holding – турска компания със седалище в Истанбул, купи един от огромните немски туроператори – Ferien Touristik. Това е част от тактиката на OTI да навлезе по-осезаемо на туристическия пазар във Федерална Република Германия. Покупката е станала посредством дъщерна компания с адрес Малта.

За миналата година немската компания е нараснала оборота си с 10%, до 65 млн. EUR. Загубите на Ferien Touristik за последните години обаче възлизат на 5 млн. EUR. „ Получихме нарастване на капитала и също достъп до огромен, спомагателен снабдител на хотелски услуги ", сподели Хайнц Бауермейстър, изпълнителният шеф на Ferien Touristik.

OTI Holding е основана през 1992 година Основната й активност е реализирането на входящ туризъм в южната ни съседка. Тя е притежател и на туристическата организация „ Одеон” и също по този начин разполага със лична самолетна компания. Най-големите й представителства са в Русия, Полша и Украйна.

Навлизането на OTI Holding в Германия е част от битката на холдинга с съперника Anex Tour. Последният стартира личен туристически бизнес във Федерална Република Германия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР