Отхвърлях възможността за подобен тип действия до момента, в който

...
Отхвърлях възможността за подобен тип действия до момента, в който
Коментари Харесай

Наблюдатели: Путин обяви война на Запада, НАТО няма да се намеси

" Отхвърлях опцията за сходен вид дейности досега, в който Путин произнесе една параноична тирада, която беше пътна карта. Това, което той сподели, в този момент се извършва сега ", разяснява пред Българска национална телевизия Владимир Чуков , експерт по Близкия Изток.

И добави, че това, което го е шокирало, е била заканата за тези, които са предотвратили акцията на съветски спецслужби в Одеса. " Путин сподели, че ще ги откри, което значи ние ще дойдем ", разяснява Чуков.

" Това, което мощно ме тревожи, е че Путин е нарекъл украинското държавно управление " неонацисти ", отхвърли съществуването на украинска страна и действително ще направи всичко, тези които ръководят и са демократично определени, да изчезнат ", счита Чуков. Важно е и предизвестието на Запада да не им оказват помощ.

Чуков добави, че Путин най-вероятно ще свърже Беларус, Донецк, Луганск и Крим.

" Крим, който върви със Сирия, върви с маневрите в сирийски териториални води. Виждате една голяма линия, на която той е оповестил война. Не единствено на Украйна. Той е оповестил война на така наречен групов Запад ", счита Владимир Чуков.

„ Путин започва втори стадий на своя проект, който повтаря този в Крим. Руският президент изчака да види какви ще бъдат ограниченията и глобите от Съединени американски щати и Европейски Съюз. Те бяха много меки и това му даде опция да добие желанието да продължи със своята инвазия ”, съобщи пред Нова телевизия някогашният заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев .

По думите му е имало и момента на дезинформация. „ Говорих с мои източници в Украйна. Имаше една дезинформация при елементарните украински жители, че НАТО и Съединени американски щати ще влязат на украинска територия и ще защитят народа от съветската инвазия. Нещо, което е вървяло в украински медии. Те са очаквали това, което беше упоменато и от Байдън и Столтенберг, че няма да има действителни военни дейности сред елементи на НАТО и Русия. Украинската войска има цялостното право за отбрана. Говорим за внезапна ескалация на напрежението ”, сподели още Керемедчиев. Според него Украйна е оставена да се пази сама.

„ Този спор ще бъде ръководен единствено в Русия и Украйна. НАТО няма да се намеси, НАТО е заявило от дълго време, че договорът на Алианса не се отнася за страни отвън съюза. Това е правото на НАТО, то не е страна в този спор и няма да стане страна “, сподели за бТВ някогашният заместник-министър на защитата ген. Атанас Запрянов .

По думите му военният пожар в Украйна не би трябвало да излиза отвън границите на двустранна война, тъй като „ другояче става ужасно “. „ Никой не може да каже по какъв начин ще се развие военния спор Украйна-Русия. Всички заявления, че няма да атакуват видяхме, че е стратегическа машинация “, добави Запрянов.

Той разяснява още, че щом Русия нанася удари по стратегически военни обекти на територията на Украйна, това значи война сред двете страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР