Отхвърлен мъж застрелял възлюбената си в Германия и се е

...
Отхвърлен мъж застрелял възлюбената си в Германия и се е
Коментари Харесай

Убиец се укрива от правосъдието цели 31 години, ето как бе хванат

Отхвърлен мъж прострелял възлюбената си в Германия и се е криел в Гърция от правораздаването в продължение на 31 години, до момента в който не е бил хванат заради епилептичен пристъп, оповестява Neos Kosmos.

Спиридон К. бил другар на брачна половинка на Гарифалия З. Мъжът се е влюбил в дамата на приятеля си и я убеждавал да остави поради него брачна половинка си и двете си дъщери. Гарифалия З. му отказала и се съгласила единствено на финален диалог, в който възнамерявала да обясни връзките.

На 6 април 1989 година 25-годишната жена пристигнала дружно с другарка на паркинг покрай гора в град Плетенберг. Приятелката отстъпила няколко крачки обратно, с цел да им даде опция да се уединят. Тогава внезапно се чули изстрели. Отхвърленият ухажор умъртвил дамата с осем патрона.

Приятелката на убитата жена се пробвала несполучливо да го спре. След това килърът се качил в аления си Mercedes и минал през Австрия и Италия за Гърция, където се открил в дребното крайбрежно градче Амфилохия.

В Амфилохия килърът сподели. на всички, че е прекарал доста години в Австралия. Съседите са разказали, че той е живеел незабележимо и са го описали като учтив мъж на възраст. В продължение на 31 години гръцката полиция не е съумяла да открие обвинения.

На 29 април 2020 година 69-годишният Спиридон К. е получил епилептичен пристъп. При инспекция на персоналните данни е открита заповед за арест в Германия. Той е вкаран в пандиза в гръцкия град Коридалос и по-късно е лекуван в болница в Атина.

Върховният съд на Гърция трябвало да реши дали мъжът би трябвало да бъде екстрадиран.

Според непотвърдени известия, мъжът е умрял. През последните месеци Спиридон К. е бил в кома. Той страдал от контузия на главата и съществени белодробни проблеми. Имал потребност от изкуствена вентилация. Според някои информации, подозираният в убийството към този момент е заровен в родното си село покрай крайбрежния гръцки град Превеза. Нито гръцките, нито немските правосъдни управляващи удостоверяват или отхвърлят ​​съобщенията за гибелта на обвинения в ликвидиране.

Прокурорът в немския град Хаген доктор Герхард Паули е декларирал, че е учуден, че Спиридон К. не е бил открит през всичките тези години.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР