"Отговорното ни решение е седма задача да не се зачита

...
"Отговорното ни решение е седма задача да не се зачита
Коментари Харесай

МОН няма да зачита задача 7 от матурата по БЕЛ

"Отговорното ни решение е седма задача да не се зачита в изпитния вид. Това сподели зам.-министърът на образованието Таня Михайлова на брифинг в МОН по отношение на матурата по български език и литература.

"Има противоречив миг, нямаме право да слагаме зрелостниците в обстановка на неустановеност “, изясни тя.

"След като има условия за терзание, двусмислие, това значи, че задачата ще получи точките, които носи. В случая тя носи 1 точка ", отговори тя на въпрос по какъв начин ще се образува оценката на зрелостниците, щом въпрос 7 няма да се зачита.

"Приема се, че задача 7 е част от 30-те точки “, изясни тя, след което добави: "Подчертавам, че граматична неточност в подусловие Б, което е посочено като правилен отговор, няма “.



На брифинга участва и професор Светла Коева, шеф на Института по български език към Българска академия на науките, която уточни, че в отговор Б на задача 7 няма, само че е налице семантична неправилност.

"Отговор Б на задача 7, който е даден за правилен, граматична неточност няма. Но изречението основава предпоставки за семантична неприятна интерпретация или недоумение ", сподели проф. Коева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР