Отговорността за служебния кабинет е на Радев и на Главчев.

...
Отговорността за служебния кабинет е на Радев и на Главчев.
Коментари Харесай

Всевластието на Радев е прекратено, каза Венеция Ангова от ПП-ДБ

Отговорността за служебния кабинет е на Радев и на Главчев. На Радев не му харесва, че би трябвало да се преценява с Главчев. Това обаче е добър сигнал, че всевластието на Радев е прекъснато. И той не може да уволнява и да назначава, който си пожелае и е належащо да се прави даже среща, с цел да може да се изговори. Това съобщи в " Още от деня " Венеция Ангова - народен представител от ПП-ДБ.

По мотив изявлението на Кирил Петков, че ПП-ДБ няма да поддържат вота на съмнение, Ангова разяснява:

" Парламентът няма подобен лост, посредством който да изиска избор на съмнение на длъжностен парламент. Конституционалистите ще се произнесат, само че на този стадий директното деяние е условие на оставката на Росен Желязков, тъй като той позволи това нещо през днешния ден. Ще вземем решение на група, само че е поставено на масата и на дневния ред на обединението и на партията ", безапелационна е тя.

По думите й служебният кабинет е партиен.

" На първо време от ден едно на служебния кабинет от ПП-ДБ заявяваме, че това е кабинета на ГЕРБ-СДС и се вижда от събитията в последните дни. На второ време, деяние, което не се чака да има търсени резултати - вота на съмнение, импортиран от Българска социалистическа партия, по-скоро това наподобява популисткото, в сравнение с вероятното условие на оставката на Желязков. Няма място за популизъм, има място за политически отзиви и позиции. Не може да се вземе главата на НЗОК, когато той самият е отдръпнал оставката си. Това е непозволено. Желязков позволи доста груби неточности ".

" Когато имаше проблем с НЗОК разбирателството сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ беше и шефът, и подуправителят да подадат оставката си. Очевидно подуправителят изтегля оставката си и това е неприятно скърпен ход от страна на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, които сякаш си разчистват пътя за в бъдеще. Това слага въпрос - регулаторите по същия метод ли ще стартират да ги подреждат, както сметнат за добре? "

Според думите на Ангова се прави офанзива против ПП-ДБ.

" Откакто ние лансирахме меморандума, виждаме, че ударихме един болен, разкрит нерв и ответната реакция е мъчителна. Сега е моментът да се види обществото ще бъде ли упоено със същото или ще останем будни и ще продължим с промените ", добави тя.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР