Отговорността за министрите, които предлагам, е изцяло моя. Ако има

...
Отговорността за министрите, които предлагам, е изцяло моя. Ако има
Коментари Харесай

Главчев: Ако Радев не се съобрази с предложените от мен смени на министри, ще носи отговорност

Отговорността за министрите, които предлагам, е напълно моя. Ако има някакви други визии, този, който осуети препоръчаните от мен министри, той ще поеме отговорност за това, което ще се случи, разяснява служебният министър председател Димитър Главчев от Брюксел. 

Готов съм за разговор с президента – какъвто съм провеждал и до момента, сподели още Главчев. 

Държавният глава насочи през вчерашния ден покана към Димитър Главчев - да се срещнат в петък и да разясняват предложенията му. Радев уточни, че те не могат да включват заместник-председатели на политически партии, какъвто е Даниел Митов от ГЕРБ. Досега не съм назначавал такива в длъжностен кабинет, акцентира президентът.

На 15 април служебният министър председател Димитър Главчев предложи Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър. В предлагането до президента Румен Радев той предложи поста да заеме Даниел Митов. Искането на Главчев пристигна три часа, откакто за това настоя Бойко Борисов.

Ден по-късно стана ясно, че Главчев предлага и Кирил Вътев да бъде освободен като министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов. 

Министър-председателят Димитър Главчев е на изключителното съвещание на Европейския съвет в Брюксел. 

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР