`Аз съм прекъснат.` Кметът на Мемфис Джим Стрикланд звучи на фона на масовата стрелба, законите за оръжията в TN

...
Отговорът на кмета на Мемфис Джим Стрикланд на стрелбата рано
Коментари Харесай

Отговорът на кмета на Мемфис Джим Стрикланд на стрелбата рано в неделя сутринта, при която бяха ранени осем души, беше прост: „Аз съм "

Стрелбата в центъра на Мемфис беше един от двата инцидента, случили се в рамките на часове един от друг този уикенд само на една пресечка от Beale Street.

Първият се случи малко след 12:30 сутринта в неделя, когато полицията каза, че се опитва да разчисти група хора от кръстовище. Надзирател от полицията в Мемфис беше на място и „беше нападнат от неизвестен мъж и получи леки наранявания.“

Два часа по-късно проехтяха множество изстрели и осем души бяха улучени от стрелба. Всички бяха откарани в различни болници в некритично състояние и не бяха арестувани или информация за заподозрени от MPD.

"Знам, че има хора, които знаят кои са тези престъпници", каза Стрикланд пред The ​​Commercial Appeal понеделник следобед. „Знам, че има хора, които са гледали тези видеоклипове и знаят кой е извършил тези действия и в двата. Надявам се да се обадят на CrimeStoppers, защото трябва да изправим тези лица пред правосъдието възможно най-скоро.“

В след стрелбата, Стрикланд каза, че градските власти и MPD са работили за предотвратяване на други стрелби и ще приложат отново план за движение, за да ограничат достъпа около Beale Street. Подобен план беше въведен миналата година, каза той, но наскоро беше отменен.

„Това, върху което сме фокусирани сега, през последните 24 часа или повече, е как да предотвратим това да се случи през следващия уикенд", каза той. „MPD въведе план за движение, мисля миналата година, около района на Beale Street, който ограничава достъпа по определени пътища, за да спре колите, които просто обикалят отново и отново. Това ги държеше далеч от Beale Street. Този план беше обърнат в последните 30 до 60 дни и аз не знаех това до вчера. Но беше обърнато, защото някои от бизнесите на Beale искаха да бъде по-отворено и трябва да възстановим този план.“

MPD през май каза, че ще увеличи видимостта си, за да се противопостави на множество престъпления - включително престъпления с огнестрелно оръжие, кражби на превозни средства и кражби от превозни средства - в райони, където много от тези престъпления са докладвани по-рано, които отделът нарече "горещи точки", но не е ясно дали центърът на Мемфис е бил сред тези места.

Въпреки че планът за движение все още е в процес на разработка, Стрикланд каза, че ще включва и добавяне на повече служители в района на Beale Street и че служителите ще бъдат видени в множество пресичания.

През последните месеци Стрикланд се прицели в наказателноправната система на окръг Шелби, като посочи прокурорите и съдиите като част от причината за нарастващата престъпност в Мемфис. Той призова за прилагане на по-строги наказания за хора, които стрелят по други хора, и каза, че сумите за гаранция, определени за хората, които са обвинени в престъпления с оръжие, са твърде ниски.

„Това е пряко свързано“

В понеделник обаче кметът на Мемфис също посочи, че щатският законодателен орган на Тенеси отслабва разпоредбите за оръжие като друг аспект на нарастването на насилието с оръжие. През 2010 г. Тенеси позволи да се носят оръжия в баровете, щатът разреши да се държат оръжия в колите през 2013 г., а през 2021 г. Тенеси стана щат без разрешение за носене.

„Това е напълно различен свят от това беше преди 10 или 20 години по отношение на броя на оръжията по американските улици", каза той. „Тъй като Съединените щати, и по-специално Тенеси, разхлабиха ограниченията за оръжията, в резултат на това има повече оръжия по улиците и повече стрелби и повече смъртни случаи с оръжие. Това е пряко свързано.“

В свързването на държавния закон с нарастващата престъпност, Стрикланд посочи закона от 2013 г., който беше приет, позволявайки на хората да държат оръжия в превозните си средства, стига да са обезопасени. Въпреки това, много взломи на превозни средства, според Стрикланд и MPD, са били проследени до хора, търсещи оръжия, съхранявани в колите.

„Когато държавата разреши оръжията в колите, кражбите на оръжия от коли скочиха до небето ," той каза. „В разговорите с полицейските служители това е причината номер едно, поради която тези хора разбиват коли. Това е, за да крадат оръжия. Мисля, че всяка от последните няколко години са били откраднати над 2000 оръжия годишно от автомобили в Мемфис. Те се използват за извършват незаконни действия. Те не ходят на лов с тези оръжия. Мисля, че [държавното законодателство] е основен фактор за насилието с оръжие в Мемфис.“

Той също така посочи увеличеното използване на превключватели за оръжия, превърнете полуавтоматичните пистолети в автоматични. Прокурорът на САЩ за Западния окръг на Тенеси Кевин Риц в началото на юли каза, че Министерството на правосъдието ще заеме твърда позиция по отношение на наказателното преследване на хора, които притежават ключове.

„Едно натискане на спусъка, вместо изстрелвайки един куршум, може да изстреля до 40 куршума наведнъж“, каза Стрикланд. „Това трябва да се вземе много сериозно. Но също така трябва да засилим законите, федерални или щатски, за да ограничим достъпа до оръжия и да изискваме оръжията в колите да бъдат обезопасени, така че да не бъдат толкова лесно откраднати.“

Още: MPD: Три от петте най-смъртоносни кръстовища досега тази година са в Южен Мемфис

Специална сесия за Общото събрание на Тенеси ще се проведе на 21 август. Въпреки това , темите, свързани с оръжията, ще бъдат ограничени до това да позволят на законодателите да създадат стимули за безопасно съхранение, но не и наказания, и предложения за предпазване на оръжията от ръцете на опасни хора.

Разширяване на други мерки за сигурност, като разширяването на периметъра на силно клеветената програма Beale Street Bucks - която изисква от посетителите да плащат такса за сигурност при влизане на улицата и понякога включва търсене на оръжия на входовете на известната улица - не се работи, каза Стрикланд. Въпреки това той каза, че би искал да види бизнесите в района да затварят по-рано.

"Нямам законовите правомощия да наложа това, но наистина ми се иска бизнесите да затварят в полунощ", той казах. „Мисля, че Бо Шембехлер и всеки треньор, който някога е живял, е казал: „Нищо добро не се случва след полунощ.“ Спорявал съм това и преди, но ще го настояваме наистина. Нямам законовите правомощия да го наложа, но тези институции трябва да затварят в полунощ за безопасността на нашия град, защото и двете инциденти се случиха след полунощ."

Стрикланд добави, че се надява стрелбата в неделя да не повлияе на броя на туристите в Мемфис и каза, че нарастването на престъпленията с оръжие, което се случи в Мемфис и в цялата страна, изглежда не е имало навреди на броя на посетителите.

„Доколкото разбирам, нашите туристически числа са надхвърлили числата преди пандемията от 2019 г.“, каза той. „Надявам се, че мерките, които ще обявим тук, скоро ще дадат на хората малко комфорт, за да могат да прекарат известно време навън. Трябва да направим всички тези неща заедно. Имаме нужда от здрав разум за регулиране на оръжията. Нуждаем се от този нов план за движение. трябва тези заведения да затварят в полунощ. И ние трябва агресивно да преследваме всеки, който незаконно използва оръжие в Мемфис. Можете да го намерите на [email protected] и да го последвате в Twitter @LucasFinton.

Тази статия първоначално се появи на Memphis Commercial Appeal: Защо кметът Стрикланд иска бизнесите на Beale Street да затварят до полунощ

Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР