Отговорът на държавата трябва да бъде много адекватен, но за

...
Отговорът на държавата трябва да бъде много адекватен, но за
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Защо чак на шестия ден е предприет обиск в заведението на Нотариуса?

Отговорът на страната би трябвало да бъде доста съответен, само че за жалост през последните години видяхме една политическа неустойчивост, която директно рефлектира върху системата за сигурност – по този начин някогашният министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и ръководител на Републиканци за България разяснява заканите против магистрати, разследвали незаконна скица, за която има подозрение, че се е сраснала с магистратските среди.

В предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия той съобщи, че има съществени пробиви в националната ни сигурност. Всички престъпни случаи, както и тези, свързани с шпионаж, демонстрират, че няма ясна политическа воля, която да стои твърдо зад промените и това, което би трябвало да се направи.

" За мен тревожното е, че по сигналите, подадени от арбитър Владислава Цариградска 2019-та или 2020-та февруари месец, никой не е подхванал съответни дейности, с цел да бъде осуетено разрастването на тази мрежа. Това, което видяхме, че е наоколо до Специализирания съд и прокуратура - през последните години е било намерено заведение, което е било с протекцията на въпросния Мартин Божанов - Нотариуса и се е употребило от избрани магистрати, които са имали тази опция. " – уточни Цветанов.

Той попита за какво чак на шестия ден са подхванати дейности за обиск във въпросното заведение.

Цветан Цветанов направи паралел сред убийството на Нотариуса и това на Алексей Петров, като акцентира, че " и двете фигури са имали голямо въздействие в правосъдната система и в метода и механизма на действие на незаконния свят - срастването на незаконния свят с страната ".

Той сподели, че по времето, когато е бил вътрешен министър, не му е била докладвана оперативна информация за Мартин Божанов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР