Отговаряйки на въпроса на водещия, Бауер увери: Готови сме“. В

...
Отговаряйки на въпроса на водещия, Бауер увери: Готови сме“. В
Коментари Харесай

В НАТО обявиха готовност за директна конфронтация с Русия frognews.bg

Отговаряйки на въпроса на водещия, Бауер увери: " Готови сме “. В същото време той направи ангажимента, че НАТО ще бъде подготвена да отговори, единствено в случай че Руската федерация нахлуе в някоя от страните-членки на Алианса.

 

Бауер акцентира, че страните-членки на НАТО би трябвало да бъдат по-подготвени, защото военната самодейност към този момент е в ръцете на Русия. " Фактът, че вашият зложелател има по-добри оръжия, не е проблем на вашия зложелател. Това е ваш проблем “, разяснява той.

 

В тази връзка адмиралът призна, че превъоръжаването е главен приоритет на Алианса.

 

Бауер напомни, че по време на срещата на върха на НАТО в Мадрид предходната година Алиансът реши да сътвори четири спомагателни многонационални бойни групи в България, Унгария, Румъния и Словакия в отговор на дейностите на Русия в Украйна.

 

" Това е значим сигнал за Русия… че сме готови, в случай че реши да нападне НАТО. НАТО. Това е алената линия “, акцентира ръководителят на Военния комитет на НАТО.

Бауер добави още, че страните от НАТО би трябвало да насочат гражданското промишлено произвеждане към потребностите на военните и изрази поддръжката си за концепцията за " военна стопанска система в спокойно време ".

 

Той изрази убеденост, че стратегическите цели на Русия надвишават Украйна и че Москва желае да претендира за територията на някогашния Съветски съюз.

 

На въпрос дали НАТО се опасява от ескалация във войната в Украйна, Бауер отговори, че до момента в който ескалация е нахлуването на Русия в Украйна, а не желанието на последната да си върне териториите, които по право й принадлежат.

 

" Ако [руснаците] спрат войната през днешния ден, няма да има ескалация “, акцентира Бауер.

По-рано Бауер сподели, че Русия ще остане опасност за НАТО, даже в случай че нейните сили бъдат победени в Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР