Отглеждането на деца изисква прилагането на добри родителски техники, както

...
Отглеждането на деца изисква прилагането на добри родителски техники, както
Коментари Харесай

Business Insider показа шест грешки на родителите, които обричат децата на неуспех

Отглеждането на деца изисква използването на положителни наставнически техники, както и избягването на неприятните привички.

Положителната визия за тялото оказва помощ на децата да се развият в обществено отношение. Качествено прекараното свободно време с децата също по този начин им оказва помощ в учебно заведение, написа Business Insider.

Също толкоз значимо обаче е да се заобикалят и грешките, които могат да лимитират общественото, физическото, прочувственото и интелектуалното развиване на детето.

Родителите на неуспелите деца може би споделят тези 6 общи неща:

Те са властнически. Авторитарните родители не предизвикват откритата връзка. Те слагат условия, без да обяснят за какво. Проучване демонстрира, че когато тези родители ревизират домашните на детето си, това се отразява отрицателно на цялостното му показване в учебно заведение.



Родители, които разрешават на децата си да гледат телевизия, когато са доста дребни . Учени настояват, че децата, които гледат повече телевизия, е по-малко евентуално да са дейни в клас и имат по-ниски резултати по математика.

Родители, които доста крещят на децата си . Крещенето, потреблението на нецензурни думи и обиди може да има същите негативни резултати, както физическото дисциплиниране.

Те са от по този начин наречените родители-хеликоптери . Проучвания откриват връзка сред родителите, които упражняват прекомерно огромен надзор и по-високите равнища на безпокойствие и меланхолия у децата им. Резултатите сочат, че тези деца не са толкоз отворени към нови хрумвания и са по-стеснителни.

Родители, които са прочувствено отдалечени . Това държание може да способства за: поведенчески проблеми, неустановеност и прочувствени усложнения.

Родители, които имат навика да пляскат децата си . Първокласниците, които към този момент имат поведенчески проблеми, са даже още по-буйни, в случай че родителите им са имали навика да ги напляскват. Боят се свързва още с проблеми с психологичното здраве и познавателни усложнения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР