OTE е сключила споразумение за продажба на целия си дял

...
OTE е сключила споразумение за продажба на целия си дял
Коментари Харесай

Собственикът на „Виваком“ купува „Телеком Албания“ за 50 млн. евро

OTE е сключила съглашение за продажба на целия си дял в „ Телеком Албания “ на българската компания „ Албания Телеком Инвест “ АД на обща стойност 50 млн. евро, заяви Дойче Телеком. „ Албания Телеком Инвест “ АД се управлява от Спас Русев, настоящ акционер на българския телекомуникационен оператор „ Виваком “ и от Елвин Гури, албанско-български вложител.

Председателят и основен изпълнителен шеф на OTE, Майкъл Цамаз, означи: „ Продажбата на „ Телеком Албания “ завършва сполучливата инвестиция в Албания за OTE Груп.

Това е стратегическо решение в подтекста на предефинираните цели и проекти за напредък на OTE Груп, с цел да се подсигурява пазарната й позиция на всички акционери и да се поддържа устойчивото й развиване “.

Цамаз добави: „ Бих желал да благодаря на управлението и чиновниците на „ Телеком Албания “ за постигнатите досега резултати на компанията, както и за положителното им съдействие с OTE. Придобиването на компанията от мощна и предприемаческа капиталова група подсигурява нейния напредък и основава условия за по-нататъшно подсилване на пазарната й позиция ”.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР