Отделението по "Хематология" в УМБАЛ-Бургас преустанови работа, заради липса на

...
Отделението по "Хематология" в УМБАЛ-Бургас преустанови работа, заради липса на
Коментари Харесай

Затвориха цяло отделение в УМБАЛ-Бургас заради липса на специалисти

Отделението по "Хематология " в УМБАЛ-Бургас прекрати работа, поради липса на експерти. Пациенти с хематологични диагнози не се обслужват от ноември предходната година.

Това оповестиха от пресслужбата на болничното заведение, откакто омбудсманът на Бургаска област алармира медиите и институциите и моли за незабавно разрешаване на казуса.

От УМБАЛ разясниха, че след кончината на единстветния специалист-хематолог, с цел да се възвърне работата на отделението, са били извършени диалози с няколко експерти в тази област, които обаче на този стадий отказвали да стартират работа в болничното заведение.

Това е рядка компетентност и работещите хематолози са не повече от петима в Бургаско. Всички те са с построена процедура и кариера и все още не са съгласни да работят в отделението. С някои от тях диалог е провеждан повече от един път, показаха от пресслужбата на УМБАЛ.

От там означиха, че за казуса са осведомени с писма Министерството на здравеопазването / МЗ/, Здравната каса и Българското здравно съдружие по хематология.

За да бъде решен най-малко краткотрайно казусът, от болничното заведение са поискали позволение от Министерство на здравеопазването и НЗОК, процедурите по кръвопреливане в болничното заведение да се организират без специалист-хематолог на щат, а под надзора на подобен експерт, само че на цивилен контракт. До момента нямаме отговор.

Отделението разполага с нужната инсталация и в случай че получим позволение, имаме подготвеност да назничим експерт на цивилен контракт незабавно, прибавиха от болничното заведение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР