Отделът за енергийна информация към министерство на енергетиката на САЩ

...
Отделът за енергийна информация към министерство на енергетиката на САЩ
Коментари Харесай

Министерство на енергетиката на САЩ понижи прогнозата си за добив на петрол в страната през 2019 – 2020 г.


Отделът за енергийна информация към министерство на енергетиката на Съединени американски щати (EIA) намали прогнозата си за рандеман на нефт в Съединени американски щати за 2019 година със 130 хиляди барела – до 12,32 млн. барела дневно, а през 2020 година - със 120 хиляди барела – до 13,26 млн. барела дневно, излиза наяве от данните на месечната краткосрочна прогноза на EIA.

Добивът в страната през миналата 2018 година е бил в размер от 10,96 млн. барела дневно.

„ Независимо от упованието за закъснение, плануваният през 2019 година индикатор за растеж на добива ще е втори по величина за цялата история (след растеж от 1,6 млн. барела дневно през 2018 г.) “, означават от EIA. Както излиза наяве, частичното закъснение на растежа в Съединени американски щати се обуславя от намаляването на прогнозата за цената на петрола, което пък води до забавянето и на растежа на международното предложение на нефт, считат от отдела за енергийна информация.
Според последния отчет на министерството на енергетиката, оповестен на 31 май, през месец март, в Съединени американски щати добивът е бил приблизително от порядъка на 11,905 млн. барела дневно, а страната резервира лидерската си позиция в света.

Съединени американски щати застанаха отпред на класацията по равнище на рандеман на нефт през август предходната година и от този момент заемат челно място.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР