Отдавна знаем, че динозаврите са били убити от катастрофален сблъсък

...
Отдавна знаем, че динозаврите са били убити от катастрофален сблъсък
Коментари Харесай

Злият брат близнак на Слънцето вероятно е изтребил динозаврите

Отдавна знаем, че динозаврите са били убити от пагубен конфликт на комета с повърхността на Земята, само че какво в случай че става дума за нелепа игра? Астрономи настояват, че нашето слънце може да се е родило с близнак, освен това злобен. Според хипотезата на всеки 27 милиона години, злият близнак, уместно наименуван от учените Немезис, се връща в руините на Слънчевата система. Те имат вяра, че звездата изпраща по няколко астероида в наша посока, проправяйки пътя си през външните граници на Слънчевата система.

Направените проучвания карат учените да имат вяра, че множеството звезди се раждат с минимум един близнак. Aстрономът от UC Berkeley Стивън Щалер споделя: „ Проведохме поредност от статистически модели, с цел да забележим дали можем да отчетем относителните популации на млади единични звезди и двоични данни за всички отделяния в молекулярния облак на Персей и единственият модел, който може да възпроизведе данните беше този, в която всички звезди в началото се оформят като необятни двойки. “

Тези открития могат да повлияят на нашето схващане за това по какъв начин се образуват звездите. Разглеждайки по какъв начин те поддържат или унищожават тези „ фамилни “ взаимоотношения, ще ни даде по-дълбоко схващане за това по какъв начин нашата Вселена е станала това, което е през днешния ден. Щалер споделя:

„ Нашата работа е стъпка напред в разбирането както на формата на бинарите, по този начин и на ролята, която играят в ранната звездна еволюция. “ Щалер също показва, че това даже може да докара до по-добро схващане за това по какъв начин се образуват галактиките.

Тези открития станаха вероятни с помощта на изследването VANDAM, което направи броене на група от звезди на „ бебешка “ възраст от единствено половин милион години. Констатациите са признати за издание в Месечните вести на Кралското астрономическо сдружение и могат да бъдат прочетени преди публикуването на arXiv.org.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР