Отдали са се на пластмасова детоксикация. Не защото терминът е

...
Отдали са се на пластмасова детоксикация. Не защото терминът е
Коментари Харесай

Зелена светлина“: Пластмасова детоксикация

Отдали са се на пластмасова детоксикация. Не тъй като терминът е съвременен, а тъй като им е писнало от пластмасовите боклуци. Жителите на Зларин. Първият хърватски остров, който разгласи цялостна възбрана на приборите за еднократна приложимост от пластмаса.

Решението беше подкрепено, освен от локалните управляващи и природозащитниците. Зад него застанаха също търговците и ресторантьорите.
Иван Табулов, притежател на магазин: Моретата, горите - на всички места е цялостно с тези пластмасови боклуци. Трябва да се борим, да създадем нещо. В противоположен случай, ние самите ще отровим рибата, растенията, всичко.
Площта на Зларин не е огромна - към 8 кв. км. Жителите му са 300, само че през лятото жителите му надвишават 4000.

Зларин посреща туристите с доста слънце, обширни плажове и чудни подводни гледки. Следите, които остават туристите, са тонове пластмасови боклуци. Несправедлива причинност, която жителите на Зларин са решили да не търпят повече.
Иван Табулов, притежател на магазин: През лятото тук се употребяват хиляди пластмасови принадлежности и произведения. Вече намерихме заместители. Предлагаме платнени чанти. Но туристите мъчно привикват. Особено чужденците.  Холандец откри нов тип пластмаса, която се рециклира 100% Холандец откри нов тип пластмаса, която се рециклира 100%
И до момента в който някои се питат, други към този момент са намерили отговорите. Един холандец е разкрил метод да заместим пластмасата. Той към този момент знае по какъв начин светът да се избав...

Дали ще бъдат глобявани нарушителите? Засега не е ясно, само че пък хората от Зларин са твърдо решени да трансфорат острова в зона свободна от пластмасови боклуци.
Ана Роб, участник в плана " Зларин без пластмаса ": Искаме да покажем на хората, че може да се живее и с по-малко. Разбира се, че можем да променим острова, можем да променим цялата страна, само че желаеме да накараме останалите да мислят като нас.
Усилия, които сигурно ще бъдат възнаградени. Жителите на Зларин се любуват на приблизително 2700 слънчеви часа в годината. Плажовете там са внушителни, а скоро водите ще получат късмет да се отърват от рисковата пластмасова чорба и да станат кристално чисти.
 "Зелена светлина ": Картофени принадлежности
Външният тип на картофите не е прекомерно добър? Загърбете естетическите си предубеждения. Картофите още веднъж могат да се окажат на масата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР